Έρχεται στην Αθήνα ο Λάτσης

-Στην Ελλάδα αναμένεται να ταξιδέψει κατά το αμέσως προσεχές διάστημα ο Σπύρος Λάτσης, προκειμένου να έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τους ανθρώπους που έχει εμπιστευθεί για το project του Ελληνικού.

-Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επισημαίνουν ότι ο Λάτσης πιστεύει πάρα πολύ στην συγκεκριμένη επένδυση. Θεωρεί ότι μετά από πολλά χρόνια μπορούν να βγουν πολλά χρήματα. Μάλιστα έχει δώσει προσωπικά ψήφο εμπιστοσύνης στον Αθανασίου της Lamda, αξιολογώντας περισσότερο από θετικά τη συμβολή του στη μέχρι τώρα διαδικασία.

-Ο Λάτσης που είχε συναντηθεί με τον Μητσοτάκη τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του, φαίνεται να ετοιμάζει ταξίδι στην Αθήνα, μόνο και μόνο για να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Βλέπετε ο ισχυρός τραπεζίτης αντιλαμβάνεται τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, προς την κατεύθυνση του ξεμπλοκαρίσματος του έργου.
Την Τετάρτη στο υπουργικό ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

-Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης αναμένεται να επιλέγει ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ήδη ο Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην πρόταση που θα φέρει προς έγκριση στα μέλη της κυβέρνησης του.

-Οι υποψήφιοι έχουν «περάσει» από την κρησάρα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο λόγος για τους αρεοπαγίτες Μαρία Γεωργίου, Θόδωρο Κανελλόπουλο και Κωστούλα Φλουρή. Την Τετάρτη θα γνωρίζουμε ποιο ή ποια , μα κυρίως για πόσα χρόνια, θα καθίσει στην καρέκλα του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου, δείχνει όπως μαθαίνω και ο πρώην αναπληρωτής (επί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το αποδίδω στην επαγγελματική διαστροφή και όχι στα υπόλοιπα που ακούγονται στην πιάτσα.
Παράταση για τη συγχώνευση της Προδικαστικών Προσφυγών

-Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης επρόκειτο να συζητηθεί και το σχέδιο συγχώνευσης ορισμένων Ανεξάρτητων Αρχών που έχει επεξεργαστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος. Ωστόσο την τελευταία στιγμή προέκυψε ένα θεματάκι και το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θα εισαχθεί ως θέμα στο επικείμενο υπουργικό. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει (για λίγο) παράταση ζωής η Αρχή Προδικαστικών Προσφύγων με την υφιστάμενη της μορφή.
Σκληρός νόμος για τον Τύπο

-Με εντολή του προέδρου Κυριάκου έχει ξεκινήσει η επεξεργασία νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Μιλάμε για ένα πλαίσιο που θα εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης και θα στοχεύει στην ευταξία του χώρου. Ο υπό κατάρτιση νόμος θα λύνει οριστικά και το θέμα των οφειλών που έχουν οι εκδοτικές επιχειρήσεις προς το Δημόσιο. Ώρα ήταν αφού επί χρόνια επικρατούσε απόλυτη ασυλία, για να μην πούμε ασυδοσία σε σχέση με τις οφειλές των εκδοτών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

-Αυτό είχε ως συνέπεια να σωρεύονται υπέρογκα πόσα, τα οποία πότε δεν θα πληρωνόντουσαν. Την ίδια στιγμή μάλιστα οι επικεφαλής των συγκεκριμένων εκδοτικών επιχειρήσεων, έδιναν συμβουλές προς τους υπουργούς, για το πως θα συμμαζέψουν τα δημόσια οικονομικά. Ο νέος νόμος για τον Τύπο επί της ουσίας βάζει τέλος στην απόλυτη αναρχία, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί και στην ασυδοσία.
Ο Αλαφούζος ετοιμάζει το «ΣΚΑΙ 24»

-Ένα παλιότερο σχέδιο θέτει και μάλιστα άμεσα προς υλοποίηση ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ. Ο λόγος για το αμιγώς ενημερωτικού περιεχομένου κανάλι που είχε ξεκινήσει να «χτίζει» πριν από περίπου τρία χρόνια. Πλέον η απόφαση έχει ληφθεί με τον Αλαφούζο να έχει δώσει όλα τα νούμερα για να ετοιμαστεί το μπάτζετ που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει ένα καθαρόαιμο ενημερωτικό κανάλι.

-Με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς το λειτουργικό κόστος του εγχειρήματος θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνω το «ΣΚΑΙ 24» σε πρώτη φάση θα εκπέμψει διαδικτυακά και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Στόχος του Αλαφούζο είναι να παρουσιάσει μέσα στο 2021 το νέο προϊόν που θα φέρει την προσωπική του σφραγίδα.
Πολλά ρουσφέτια στον Καμμένο

-Στο υπουργείο Άμυνας αποτελεί κοινό μυστικό ότι επί της διοικήσεως Νίκου Παναγιωτόπουλου του εκ Καβάλας ορμώμενου γίνονται όλα τα ρουσφέτια (εξυπηρετήσεις) που αιτείται ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Οι πολύ κακές γλώσσες λένε ότι νυν και πρώην υπουργός, διατηρούν και εξαιρετική διαπροσωπική σχέση, γεγονός που έχει προκαλέσει μια (μικρή) σχετική ανακούφιση στον έμπορο όπλων Κρίστιαν Χατζημηνά, που τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθεί εναγωνίως να ανοίξει έστω και μια μικρή πόρτα στο Πεντάγωνο.

-Να φανταστείτε πόσο ζορισμένος είναι ο φίλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, που κάποιοι διαδίδουν ότι έφτασε στο σημείο να προσεγγίσει μέχρι και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στην προσπάθεια του να βρει άκρη με την κυβέρνηση. Και ευλόγως θα αναρωτηθείτε. Μα τι δουλειά έχει ο «Τίγρης» με το Μαξίμου; Κι όμως ο Κρίστιαν που τα ψάχνει αυτά έμαθε (κάποιος του το σφύριξε) ότι ένας φίλος του Μελισσανίδη μπορεί να τον φέρει σε επαφή με τα ανώτατα κλιμάκια του Μαξίμου.

-Επειδή ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να συναντήσεις τον σωτήρα σου, πήγε και στον Μελισσανίδη, αφού προηγουμένως είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από διαφορά επιχειρηματικά γραφεία. Μέχρι και εργολάβους συνάντησε ο Χατζημηνάς στην απόγνωση του. Ωστόσο το θέμα δύσκολα λύνεται αφού όπως μαθαίνω (και αυτά τα μαθαίνω καλά) για τον Κρίστιαν έχει προσωπική άποψη ο Μητσοτάκης.
Υποθέτω ότι επειδή τα ψάχνει ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και για τα ρουσφέτια του Καμμένου στο Πεντάγωνο.

Πηγή: parapolitika.gr