«Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο»

Toν Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
, μαζί με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της έγκαιρης και πιο μεγάλης -στο πλαίσιο του δυνατού- χρηματοδότησης του Φάρου, αλλά και την απορρόφηση των προϊόντων που κατασκευάζουν άτομα με προβλήματα όρασης.

Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης ανήρτησε στιγμιότυπα από την επίσκεψή του κρατώντας μια από τις σκούπες που παράγουν οι συνάνθρωποί μας στο εργαστήριο ειδών καθαριότητας του Φάρου.

209310455_10159490428203464_7563186268317951282_n

«Η δραστηριότητα του Φάρου Τυφλών έχει υψηλή προστιθέμενη αξία. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο. Αυτή η πολιτική πρέπει να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις», έγραψε ο υπουργός στο facebook. 

206788382_10159490428253464_4945562175939473139_n

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη: 

Από τότε που έγινα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσα ότι για μένα οι κοινωνικές υποθέσεις είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου. Και γι’ αυτό πήγαμε σήμερα στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας στην Καλλιθέα μαζί με την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη, που είναι δύο συνεργάτες μου με γνώσεις αλλά και ευαισθησία για αυτά τα ζητήματα. Διότι ακριβώς ήθελα με την επίσκεψή μου να υπογραμμίσω τόσο το δικό μου ενδιαφέρον όσο και της Κυβέρνησης συνολικά. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τον Φάρο Τυφλών αλλά και να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και ειδικά το Μουσείο Αφής, το μοναδικό μουσείο αφής στη χώρα μας.

Ο Φάρος Τυφλών ήδη από το 1946 επιτελεί σημαντικό έργο με κοινωνική σημασία. Ασχολείται με την επιμόρφωση και την κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Προσφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη του δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρική ομάδα και μαθήματα Braille. Διαθέτει ακόμα εργαστήριο ειδών καθαριότητας, όπου συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης παράγουν σκούπες, πινέλα κτλ. Αλλά και μονάδα κατεργασίας μετάλλων, όπου παράγουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μαζί με την Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γιώργο Σταμάτη δεσμευτήκαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της έγκαιρης και πιο μεγάλης -στο πλαίσιο του δυνατού- χρηματοδότησης. Αλλά και για το θέμα της απορρόφησης των προϊόντων του Φάρου θα συνεννοηθούμε τόσο με τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και με τους εποπτευόμενους φορείς, ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα.

Η δραστηριότητα του Φάρου Τυφλών έχει υψηλή προστιθέμενη αξία. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο. Αυτή η πολιτική πρέπει να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις!

Πηγή: parapolitika.gr