Σε εορταστική διάθεση ο Ντόναλντ Τραμπ, σε πριβέ πάρτυ φαίνεται να ήταν λίγη ώρα πριν από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, δείχνει τον πατέρα του, την αδερφή του Ιβάνκα, τον αδελφό του Έρικ, τη φίλη του Κίμπερλι Γκιλφόιλ, τον προσωπάρχη Μάρκ Μέντοους και αρκετούς άλλους να παρακολουθούν το συγκεντρωμένο πλήθος από οθόνες.

Η σύμβουλος του Τραμπ Ντον τζούνιορ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, διακρίνεται να λικνύζεται ενώ καλεί τους οπαδούς του Τραμπ να δώσουν μάχη για τον πρόεδρο.
Στη διάρκεια του βίντεο ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ συστήνει τον Μάρκ Μέντοους αποκαλώντας τον «πραγματικό αγωνιστή» και έναν από τους λίγους. Το βίντεο κλείνει με τις ευχαριστίες του γιου Τραμπ προς τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξή του, κάτι που περιγράφει ως καταπληκτικό.

Γύρω στις 11:50 τοπική ώρα ο Τραμπ, με ένα έντονο λόγο προέτρεψε τους οπαδούς του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο. Αν και υποσχέθηκε ότι θα βαδίσει μαζί τους, αποχώρησε με την προεδρική λιμουζίνα, το «Κτήνος», καθώς εκτυλίσσονταν οι χαοτικές σκηνές που εκείνος πυροδότησε.

Φθάνοντας στον Λευκό Οίκο, κλείστηκε σε μια ιδιωτική τραπεζαρία κοντά στο Οβάλ Γραφείο και παρακολουθούσε από την τηλεόραση τους οπαδούς του να προκαλούν καταστροφές στον ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας, δείχνοντας αδιάφορος για τα τεκταινόμενα, εστιάζοντας την οργή του στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που αρνήθηκε να μπλοκάρει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Και ενώ η τηλεόραση πρόβαλλε εικόνες που σόκαραν τον πλανήτη, απελπισμένοι συνεργάτες του τον εκλιπαρούσαν να παρέμβει, αλλά εκείνος επέμενε ότι δεν έγινε κάτι κακό, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. «Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ειρηνικοί», σχολίασε ο Τραμπ για τους στασιαστές, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησής του, όπως ανάφερε η Washington Post. «Τι έγινε με τις ταραχές το καλοκαίρι; Τι γίνεται με την άλλη πλευρά; Ουδείς ασχολήθηκε όταν αυτοί στασίαζαν. Οι δικοί μου άνθρωποι είναι ειρηνικοί. Οι δικοί μου δεν είναι αλήτες», συνέχισε. «Ήταν ένα πραγματικό τέρας σήμερα», είπε ο αξιωματούχος για τις αντιδράσεις του Τραμπ. «Δεν ήθελε να καταδικάσει τους δικούς του».

Πηγή: parapolitika.gr