Στον κ. Μητσοτάκη δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα από το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ

Η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ δεν είχε μόνο πολιτικές ειδήσεις.

Καθώς ήταν πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, τα στελέχη της Ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να του δείξουν τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, που έχουν ανακαινιστεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια.

mitsotakis-ert__2_
mitsotakis-ert__1_

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη και τον διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Τρουπή στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου, εκεί δηλαδή που χτυπάει η καρδιά του νέου καναλιού ΕΡΤNEWS, το οποίο εκπέμπει ενημερωτικό περιεχόμενο 24 ώρες το 24ωρο.

Εντυπωσιασμένος από το υπερσύγχρονο control room

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από το ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο πλέον control room των Ειδήσεων όσο και από το ενιαίο newsroom, που είναι και η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αίθουσα της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με εργαζόμενους και δεν έκρυψε την έκπληξή του για όσα έχουν γίνει, υποστηρίζοντας ότι οι υποδομές της ΕΡΤ δεν έχουν πλέον τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα.

mitsotakis-ert__4_
mitsotakis-ert__3_

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδεία του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, ξεναγήθηκε και στο μοναδικό Αρχείο της ΕΡΤ, που βρίσκεται σε έναν τεράστιο και ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο του Ραδιομεγάρου, τον οποίο ουδέποτε είχε επισκεφθεί πρωθυπουργός στο παρελθόν.

Η ενημέρωση για την ψηφιοποίηση του σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού της ΕΡΤ

Ο διευθυντής του Αρχείου, Βασίλης Αλεξόπουλος, τον ενημέρωσε για την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού της ΕΡΤ που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες μέσα από δύο προγράμματα.

Το πρώτο, συνολικού προϋπολογισμού 975.000 ευρώ, από τον οικονομικό προϋπολογισμό της ΕΡΤ, αφορά στην ψηφιοποίηση 153.000 κασετών διαφορετικού μορφότυπου, ενώ παράλληλα με κονδύλια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται και η ψηφιοποίηση φιλμ και ήχου, καθώς και η δημιουργία υποδομής της προστασίας των υλικών.

mitsotakis-ert

Όπως διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό τα στελέχη του Αρχείου, με τα δύο αυτά προγράμματα εκτιμάται ότι σε μόλις δύο χρόνια από σήμερα το ποσοστό ψηφιοποίησης του Αρχείου της ΕΡΤ θα έχει φτάσει στο 50%, από 15% που είναι σήμερα, ενώ σε βάθος πενταετίας ολόκληρο το Αρχείο θα είναι πλέον ψηφιοποιημένο.

Τα δώρο της ΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον κ. Μητσοτάκη δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα από το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ και τέσσερις δίσκοι βινυλίου της ΕΡΤ με ηχογραφήσεις μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής.

Αποχωρώντας, και εμφανώς σε καλή διάθεση, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε εργαζόμενους, ρώτησε αν η ΕΡΤ τους έχει κεράσει λόγω ημέρας (Τσικνοπέμπτη) ή αν δεν βλέπουν την ώρα να αποχωρήσουν από τη δουλειά για να τσικνίσουν.

Πηγή: parapolitika.gr