Ο πρωθυπουργός από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται ζήτησε να δει το επίμαχο βίντεο

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε
. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Σλοβενία όταν εκτυλίχθηκε το θερμό επεισόδιο μεταξύ του Νίκου Δένδια και του βουλευτή Α΄ Αθηνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο δείπνο του ΕΛΚ και όταν ενημερώθηκε, μέσω sms, για το επεισόδιο ζήτησε από τους συνεργάτες του να του στείλουν το επίμαχο βίντεο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα αποφασίζοντας την απομάκρυνση του Κωσνταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το parapolitika.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκη ενοχλήθηκε με την αλλαγή ατζέντας από έναν βουλευτή της ΝΔ στη συζήτηση στη Βουλή, σε μια τόσο σημαντική για τη χώρα και ιστορική συμφωνία.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή προηγήθηκε σφοδρή κόντρα  του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.