Ήττα για τους Μπακοκαϋμενάκηδες

-Με το αριστερό έκανε ποδαρικό ο συναγωνιστής Γιώργος Φλέσσας στο στρατόπεδο των Μπακοκαϋμενάκηδων, αφού χθες το δίδυμο τον εφοπλιστών κατέγραψε μια ακόμη υπερήφανη ήττα. Αναφέρομαι στην απόρριψη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει εναντίον αποφάσεων της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Έτσι και με τη βούλα του δικαστηρίου πλέον για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι όποιες πιθανές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Πάντως με αφορμή και τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη, ενισχύεται η άποψη (πλέον επί του αποτελέσματος) όσων υποστηρίζουν ότι: «η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει ο Χόλτερμαν, ακούει στο ονοματεπώνυμο Γιώργος Μυλωνογιάννης». Ως καλός νομικός έχει καταφέρει να πάρει κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάκτωρ αποφάσεις. Γιατί ο άνθρωπος έχοντας υπερασπιστεί πολλές εταιρείες γνωρίζει καλά την εταιρική διακυβέρνηση.

Καθυστερεί η επένδυση Ανδρεάδη στην Κρήτη
-Το Sani/Ikos Group απέκτησε μεγάλη έκταση στην Κρήτη στην οποία αναμένεται να λειτουργήσει στο μέλλον πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στα πρότυπα των υπολοίπων 10 ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του ομίλου. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες για την κατασκευή των κατοικιών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ανδρεάδης, αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα σε άλλες επενδύσεις που έχει στα σκαριά. Ως γνωστόν πριν από τα Χανιά είχε προηγηθεί μια ακόμη μεγάλη επένδυση του Sani/Ikos Group, η απόκτηση του πρώην Club Med στην Κέρκυρα όπου σχεδιάζει μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων την «Ikos Odisia» στη θέση Ύψος, κοντά στο υφιστάμενο «Ikos Dassia».

Βέτο Μητσοτάκη σε Χατζημηνά
-Σαφείς οδηγίες προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο πληροφορούμαι ότι δόθηκαν προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον έμπορο όπλων Κρίστιαν Χατζημηνά, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου. Ο ένοικος του Μαξίμου, έκλεισε κάθε παράθυρο στα φιλόδοξα σχέδια του Κρίστιαν. Παράλληλα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας κλήθηκε στο Πεντάγωνο ο επικεφαλής της Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις, που σχετίζονταν με την τροπολογία και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

! Επί τη ευκαιρία και μιας και ασχολήθηκα με τα εξοπλιστικά να σας πω ότι οι Γάλλοι άφησαν με την μπουκιά στο στόμα τον άλλον έμπορο, Χρήστο Χούμπαυλη, αφού τον απέκλεισαν από κάθε δουλειά που σχετίζεται με τα μαχητικά Rafale.

Στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ο Γρύλος
-Εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ετοιμάζεται να «χτίσει» ο Γιάννης Γρύλος της Sky Express, δημιουργώντας σε όλα τα επίπεδα ένα αντίπαλο δέος, απέναντι στην Aegean του Ευτύχη Βασιλάκη. Ως γνωστόν ο τελευταίος παραλληλά με την αεροπορική εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, γιγάντωσε και την Hertz, η οποία κατά τη φετινή τουριστική περίοδο συνέβαλε καταλυτικά στην ρευστότητα (συνολικά) του ομίλου. Με δεδομένη τη φημολογούμενη εκτίναξη του τουρισμού, ο Γρύλος, θέλει πέραν από τις αερομεταφορές, να φτιάξει έναν Όμιλο που θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες στον τουρίστα.

? Στα πρόθυρα λουκέτου βρίσκεται εφημερίδα που δίνει αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Παραδικαστικό στη Θεσσαλονίκη
-Στα ίχνη παραδικαστικού κυκλώματος βρίσκονται οι αρχές μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που φέρουν σύζυγο πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου, να έχει ξεκινήσει συνεργασία με συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία δικαστή της Θεσσαλονίκης. Στόχος η ευνοϊκή μεταχείριση υποθέσεων που χειρίζεται η σύζυγος του πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου. Στους διαδρόμους των δικαστηρίων του Βαρδάρη, ακούγονται πολλά, ενώ ως υποψίες συζητούνται ακόμη περισσότερα. Μάλιστα σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, το συγγενικό πρόσωπο του δικαστή (που τυγχάνει να φέρει και την ιδιότητα του δικηγόρου) άρχισε να πλησιάζει δικαστές, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις τους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενημερωθεί για το θέμα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Πληρότητα 70% σε Κρήτη και Ρόδο
-Θετικά είναι τα μαντάτα για τον τουρισμό και τον μήνα Σεπτέμβριο, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η πληρότητα σε Κρήτη και Ρόδο, προσεγγίζει το 70%. Μάλιστα πλέον στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υπό τον Βασίλη Κικίλια, έχουν αρχίσει να προσδιορίζουν το ύψος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν κατά την φετινή τουριστική περίοδο. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν αποκλείεται να προσεγγίσουμε το 60% των εσόδων του 2019. Όσο για την επόμενη χρονιά, όλα δείχνουν ότι αν δεν έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις, οδηγούμαστε σε έτος ρεκόρ για τον τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζεται ο νέος υπουργός, που ήδη έχει προγραμματίσει τα πρώτα εκτός Ελλάδος ταξίδια. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί Λονδίνο, Τελ Αβίβ, Βερολίνο, ενώ δεν αποκλείεται να ταξιδέψει και μέχρι την Νέα Υόρκη.

Πηγή: parapolitika.gr