Ο υπουργός Υγείας κατέθεσε άμεσα σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο ο φορέας προμηθειών του υπουργείου Υγείας ΕΚΑΠΥ μετατρέπεται από ΝΠΔΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης
στο υπουργείο Υγείας μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει η στήλη ο υπουργός Υγείας κατέθεσε άμεσα σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο ο φορέας προμηθειών του υπουργείου Υγείας ΕΚΑΠΥ μετατρέπεται από ΝΠΔΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε ο τρόπος προμηθειών του υπουργείου Υγείας να γίνεται με αμιγώς αντικειμενικά κριτήρια και συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού και αγοράς.

«Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα, η προηγούμενη ηγεσία το κρατούσε στο συρτάρι για να αποφύγει αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά του Παύλου του Πολάκη. Είναι γνωστό ότι ο φίλος μου ο Βασίλης ο Κικίλιας, αντιμετώπιζε κάπως φοβικά τον τέως υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει με νόημα η στήλη.

Τι γράφει το big mouth

Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει, πάντως στην αφετηρία ο νέος υπουργός Υγείας δείχνει δείγματα γραφής για το μεταρρυθμιστικό πρόσημο που θέλει να υλοποιήσει. Ο υπουργός Πλεύρης κατέθεσε άμεσα (κάτι που δεν το συνηθίζουν τα κυβερνητικά στελέχη) σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο ο φορέας προμηθειών του υπουργείου Υγείας ΕΚΑΠΥ μετατρέπεται από ΝΠΔΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ώστε ο τρόπος προμηθειών του υπουργείου Υγείας να γίνεται με αμιγώς αντικειμενικά κριτήρια και συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού και αγοράς. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα, η προηγούμενη ηγεσία το κρατούσε στο συρτάρι για να αποφύγει αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά του Παύλου του Πολάκη. Είναι γνωστό ότι ο φίλος μου ο Βασίλης ο Κικίλιας, αντιμετώπιζε κάπως φοβικά τον τέως υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία, αφού όπως πληροφορούμαι σειρά παίρνουν οι μεταρρυθμίσεις σε ΕΟΠΥΥ, όπου όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Θανάσης Πλεύρης, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί πλέον ως υγιής ασφαλιστικός φορέας. Στο πλαίσιο αυτό ανάμεσα στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώνουν τα νοσήλια των πελατών τους εκτός από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στα Δημόσια. Γενικώς, ο νέος υπουργός δείχνει να είναι προσηλωμένος στον πυρήνα του σχεδίου που έχει ο πρόεδρος Κυριάκος.

Πηγή: parapolitika.gr