Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες, ειδικά στις ΗΠΑ όπου η πρόσβαση στο σύστημα Υγείας δεν είναι καθόλου δεδομένη για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το NBA ανακοίνωσε της έναρξης της καμπάνιας «NBA Together» μέσω της οποίας θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την υποστήριξη των ασθενών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η λίγκα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται «για μια καμπάνια που αποσκοπεί στην αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας και στην κοινωνική εγρήγορση όλων, η οποία έχει ως στόχο να κινητοποιήσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει τη νεολαία, τις οικογένειές τους και τους φιλάθλους έναντι του κορονοϊού». Το πρόγραμμα στηρίζεται σε 4 άξονες: Γεγονότα, Δράσεις, Διεύρυνση της κοινότητας και στην ενέργεια NBA Together Live.

Ήδη το NBA παρέχει πληροφορίες σε όλους τα fan σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή τους, ενώ πολλοί επαγγελματικές αθλητές του NBA έχουν ήδη συμμετάσχει σε ενέργειες που προωθούν διάφορες εθελοντικές δράσεις σχετικές με την αντιμετώπιση του COVID 19. Παράλληλα, η λίγκα έχει λανσάρει τη διαδραστική σειρά, JR. NBA at Home, με την οποίο επιδιώκει να διατηρήσει τους τους φιλάθλους σε υψηλό επίπεδο σωματικά και πνευματικά. Τέλος, θα διοργανώσει μέσω Instagram Live QnAs στα οποία θα πάρουν μέρος οι μεγαλύτεροι σταρ του πρωταθλήματος, ενώ διαθέτει στα social media του NBA πολλούς κλασικούς αγώνες από το παρελθόν.

Όλα αυτά μαζί με τη δέσμευση από πλευράς της λίγκας για την δωρεά 50 εκατ. δολαρίων προς όλους όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το πόσο αυτό έρχεται να προστεθεί στα 30 εκατ. Δολάρια που έχουν ήδη συγκεντρώσει οι ομάδες και οι παίκτες.

Πηγή: parapolitika.gr