Το μονοπώλιο του ΟΤΕ

-Εσχάτως και με αφορμή την είσοδο νέων παικτών στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, έχει ξεκινήσει μια (μεγάλη) συζήτηση, σχετικά με τη μονοπωλιακή θέση που διατηρεί ο ΟΤΕ των Γερμανών στα δίκτυα της σταθερής (και όχι μόνον) τηλεφωνίας. Η σχετική κουβέντα έχει φτάσει μέχρι τα γραφεία των Πιερρακάκη και Λιβάνιου, αφού αποτελεί σχεδόν κατάντια εν έτη 2021, στην Ελλάδα που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, να εξακολουθούμε να συζητάμε για τα δίκτυα του ΟΤΕ και τον χαλκό. Όπως είναι κάπως παράλογο να επιλέγεις ως πάροχο π.χ. τη Wind ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και να περιμένεις 10-15 μέρες, τα συνεργεία του ΟΤΕ, για να σε… συνδέσουν. Προφανώς, το μονοπώλιο είχε να κάνει με την παλιά εποχή που τότε ήταν κρατικός ο Οργανισμός. Τώρα και κρατικός δεν είναι και τα λεφτά πηγαίνουν στους Γερμανούς μετόχους.

! Η «Καθημερινή» του Αλαφούζου που τα παλιά τα χρόνια έκανε μεγάλη «καριέρα» στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ, δεν πήρε είδηση την επιτυχία που κατέγραψε προχθές η ναυτιλιακή του Μαρινάκη, συγκεντρώνοντας πάνω από 800 εκατ. ευρώ, με αφορμή την έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή που ασχολείται με την «πράσινη» οικονομία, η ναυαρχίδα του Αλαφούζου δεν πήρε χαμπάρι την πιο «πράσινη» είδηση. Ε, συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες…

Η Ανταγωνισμού «εισβάλλει» στα τυχερά παιχνίδια
-Μετά τις κατασκευές, τα νοσοκομεία, τις εφημερίδες, την… Εγνατία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ετοιμάζεται να «εισβάλει» και σε όλες τις στοιχηματικές. Όπως μαθαίνω, πρωτίστως θα διερευνήσει το καθεστώς λειτουργίας μετά (και) την πρόσφατη αδειοδότηση και δευτερευόντως θα ρίξει μια ματιά σε κάτι ανώνυμες καταγγελίες, που κάνουν λόγο περί υπερσυγκέντρωσης, δεσπόζουσας θέσης και άλλων τινών.

Ο Μητσοτάκης, τα βαγόνια και τα διόδια
-Πριν από δύο μέρες, πρωί – πρωί ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό. «Γιατί καθυστερούν οι συρμοί του τρένου;» ρώτησε ο Μητσοτάκης, βρίσκοντας απόλυτα ενήμερο τον υπουργό του, ο οποίος είχε ήδη μάθει για ένα ατύχημα που στάθηκε αφορμή για να υπάρξει ντόμινο καθυστερήσεων. Πάντως, εκτός από τους συρμούς του ηλεκτρικού, ο πρόεδρος Κυριάκος, παρακολουθεί στενά και την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στους δρόμους της Αθήνας.

-Μάλιστα, μαθαίνω ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που πρωθυπουργικοί (και όχι μόνο) συνεργάτες, επικοινώνησαν τις τελευταίες μέρες με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, για να του ζητήσουν βοήθεια. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι υφυπουργός Μεταφορών, αλλά Υποδομών, όπου και όπως μπορούσε, έδινε απαντήσεις και σε πολλές περιπτώσεις και λύσεις. Επί τη ευκαιρία, αναμένω αυτές τις μέρες και μια παρέμβαση, έστω μισή, από τον αρμόδιο υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, που δεν σας κρύβω ότι με ανησυχεί η παρατεταμένη (πολιτική) απουσία του. Πάντως σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών Καραμανλή, βγήκε χθες ο Πιερρακάκης και έδωσε τέλος στην φοβερή ιδέα, που ήθελε την κυβέρνηση να επιβάλει διόδια μέσα στην πόλη.

Η στήλη και ο ΓΑΠ
-Από σήμερα η στήλη «υιοθετεί» τον ΓΑΠ. Γιατί δεν σας κρύβω ότι υπήρξε διαχρονικά ο αγαπημένος μου. Νύχτες ολόκληρες όταν ήμουν μικρός διασκέδαζα με τις πράσινες ιδέες, την Μπιρμπίλη, και τον Γερουλάνο. Ωραία χρόνια, που δεν σας κρύβω ότι μου έχουν λείψει. Με το που άκουσα ότι ο Παπανδρέου επιστρέφει, ένιωσα ένα ρίγος να με διαπερνά. Αισθάνθηκα και πάλι ενεργός πολίτης. Γι αυτό από σήμερα και κάθε μέρα, θα αφιερώνω όλο και κάτι στην ΙΔΕΑ που ακούει στο όνομα ΓΑΠ.

-Φυσικά πέραν του χαβαλέ (που είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Γιώργο) θα ασχολούμαστε και με τις ειδήσεις που βγάζει. Για παράδειγμα, έμαθα ότι ο Παπανδρέου, έχει ξεκινήσει να βλέπει επικοινωνιολόγους (ένας είναι πολύ γνωστός) προκειμένου να καταλήξει ποιος θα τον αναλάβει. Σε επίπεδο τώρα λογογράφων – συμβούλων, σε πρώτο ρόλο βρίσκεται ο Γιώργος Ελενόπουλος και ακολουθεί σε δεύτερο πλάνο ο Νίκος Φελέκης. Όσο περνά ο χρόνος θα προστίθενται και άλλοι, πολλοί και διάφοροι, αφού ο ΓΑΠ, απεχθάνεται τη μοναξιά.

!Μου λένε ότι εδώ και κάποιο διάστημα τα παλληκάρια της V+O χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης τη… γιάρδα. Ειδικά σε θέματα γύρω από κατασκευές. Δεν κατάλαβα αλλά θα το ψάξω… Άλλωστε κάθε φορά που δεν καταλαβαίνω κάτι και πίσω από αυτό βρίσκεται η εταιρεία των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου το ψάχνω κάπως.

Άνω – κάτω η εκκλησία της Κρήτης
Ανεπισήμως ξεκίνησε η διαδικασία για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, μετά την απόφαση της Συνόδου να αναθέσει σε τρεις γιατρούς, να γνωματεύσουν αν ο προκαθήμενος της εν λόγω εκκλησίας, δύναται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ως γνωστόν, μέχρι στιγμής, ο Αρχιεπίσκοπος παρά τις πιέσεις του Φαναριού αρνείται να εγκαταλείψει τον θρόνου του, παρά το γεγονός ότι δεν έχει (σχεδόν) καμία επικοινωνία με το περιβάλλον. Η γνωμάτευση των τριών γιατρών θα προσκομιστεί στη Σύνοδο και αυτή με την σειρά της θα την στείλει στον Οικουμενικό πατριάρχη.

-Ακολούθως, θα εκδοθεί ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας και θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου. Με βάση τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης, από τη Σύνοδο, θα προκύψει το τριπρόσωπο, δηλαδή οι τρεις αρχιερείς, που θα είναι υποψήφιοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Από τους τρεις το Φανάρι θα επιλέξει τον διάδοχο του κ.κ. Ειρηναίου. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει προσπάθειες προκειμένου να αναμειχθεί η κυβέρνηση στην παρασκηνιακή διαδικασία, ο πρόεδρος Κυριάκος, το έχει αποφύγει, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ανακατευτεί με την όλη ιστορία.

Πηγή: parapolitika.gr