Ο Ιβάν παζαρεύει την Ηγουμενίτσα

-Μπλόκο –και μάλιστα από τα κανονικά- στις σκέψεις και μόνο του Ιβάν Σαββίδη, για το λιμάνι της Καβάλας, έβαλαν με το «καλημέρα» οι Αμερικάνοι, που δεν θέλουν και πολλούς στα πόδια τους, στην ευρύτερη περιοχή. Με αφορμή αυτό, ο ομογενής επιχειρηματίας ή για να ακριβολογώ, οι εν Ελλάδι εκπρόσωποι του, αφού ο ίδιος επικοινωνεί μόνο μέσω zoom, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε (από το όποιος πάρει ο χάρος), αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος στην απόκτηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

-Προς αυτή την κατεύθυνση ο Αρτούρ Νταβιντιάν, που είναι ο άνθρωπος που στέλνει τα μηνύματα από το Ροστόφ στην κυβέρνηση, άρχισε να περιγράφει το επενδυτικό πλάνο του προέδρου Ιβάν. Μάλιστα, αν κατάλαβα καλά, ο εν λόγω manager, σπεύδει να διευκρινίσει ότι: «αν δεν πάρουν την Ηγουμενίτσα, ενδεχομένως να ξεσπάσει και πόλεμος».
Τσουνάμι παραιτήσεων τον Γενάρη

-Δομικό ανασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα ετοιμάζει ο πρόεδρος Κυριάκος, που πλέον έχει καταλήξει στο ποιοι μπορούν και ποιοι όχι. Επικρατέστερος χρόνος για να «αποκαλύψει» τη νέα κυβέρνηση, θεωρείται το ερχόμενο Φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται και ο απόλυτος αιφνιδιασμός του καλοκαιρού. Όμως, ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να αρέσκεται στις καλοκαιρινές εκπλήξεις, κατά συνέπεια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φαντάζει σχεδόν απίθανο.

-Σε κάθε περίπτωση, η αναδόμηση θα είναι οριζόντια και θα σχετίζεται και με τους γενικούς γραμματείς. Άλλωστε, ήδη γνωρίζει ότι πολλοί εξ αυτών (γενικοί γραμματείς αλλά και πρόεδροι οργανισμών) θα θελήσουν να παραιτηθούν, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Με βάση τα ισχύοντα, ένας γενικός γραμματέας, για να είναι υποψήφιος, οφείλει να παραιτηθεί δεκαοκτώ μήνες πριν τη λήξη της τετραετίας. Επειδή είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, από τον Δεκέμβρη θ αρχίσουν να εκκενώνονται θέσεις.

! Αυξάνεται κάθε μήνα ο αριθμός των δημοσιογράφων που συγκροτούν την επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως το πάνε σε λίγο θα μπορούν να φτιάξουν και κανάλι.
Η διαδήλωση στου Βαξεβάνη

-Με βάση το indymedia σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η μάζωξη έξω από τον όμιλο Βαξεβάνη. Και όταν λέμε Βαξεβάνης, δεν χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα, αφού εννοούμαι τον ένα και μοναδικό, εκδότη Κώστα. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι θα πάνε να διαδηλώσουν κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας Documento. Απεναντίας εκείνο που ξέρω είναι ότι κυκλοφόρησε μια αφίσα (και μάλιστα σε site του επαναστατικού χώρου) που κατήγγειλε διάφορα που εμπίπτουν στην παλιά Επιθεώρηση Εργασίας και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχει δουλειά ο Απατσίδης.
Διαρκής επικοινωνία Ντόρας – Καραγιάννη

-Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται στα Χανιά η Ντόρα. Ως τοπική βουλευτής κατέβηκε για να προετοιμάσει την εκδήλωση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, στην οποία θα παραστεί και ο Μητσοτάκης. Η ψηλή όλες αυτές τις μέρες, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπερδραστήριο γενικό γραμματέα του Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος έχει αναλάβει στην κυριολεξία τα πάντα. Η Μπακογιάννη που δύσκολα (για να μην πάει ο νους σας στο κακό, είναι πάντα μετρημένη στις κρίσεις της) λέει καλή κουβέντα για άνθρωπο, δείχνει ενθουσιασμένη με τον γενικό γραμματέα Υποδομών.

-Τώρα δεν ξέρω αν έχει ίδια άποψη και ο φίλος μου, ο Μανούσος Βολουδάκης. Είναι ο άλλος βουλευτής των Χανιών, που κατέβηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι από τη στιγμή που ο Κυριάκος, είπε ότι δεν θα αξιοποιήσει κανένα μέλος της οικογένειας του στην κυβέρνησή του, αυτομάτως θα γινόταν το ίδιος υπουργός. Και προφανώς τον ξέχασε ο πρωθυπουργός, αν κρίνω από το γεγονός ότι έχει υπουργοποίησει (σχεδόν) όλους τους βουλευτές της Κρήτης πλην Βολουδάκη.

? Πρόταση για την εξαγορά του καναλιού του έχει δεχτεί πασίγνωστος καναλάρχης. Μάλιστα το σκέφτεται και μάλιστα σοβαρά να πουλήσει και αμέσως να φτιάξει το κανάλι που ονειρεύεται…
«Κάηκε» το οργανόγραμμα του Χρυσοχοϊδη

-Κάπου πήρε το αυτί μου ότι πριν από μια εβδομάδα υπό την προεδρία του Γεραπετρίτη υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου, για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη συγκεκριμένη μάζωξη ο Χρυσοχοϊδης αιφνιδίασε τους πάντες, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο δομικών αλλαγών στην Κατεχάκη. Πριν καλά – καλά, ο υπουργός προλάβει να ανοίξει τα χαρτιά του, πληροφορούμαι και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή, ότι του ζητήθηκε να το συζητήσει με τους υπολοίπους και να το ξαναφέρει. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει: «κάψιμο».

Πηγή: parapolitika.gr