Μόδα έχει ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που πρωταγωνίστησε στην πολιτική σκηνή του τόπου και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή.

Δεκάδες λογοπαίγνια και μεταφορές κάνουν το σοσιαλιστικό κίνημα να αναβιώνει στις μέρες μας, ενώ ο πράσινος ήλιος έχει γίνει αντικείμενο λατρείας από εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι πριν κλείσουν τα μπαρ λόγω πανδημίας, ο ύμνος του ΠΑΣΟΚ ακουγόταν όλο και περισσότερο σε νυχτερινά μαγαζιά, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται και να βγάζει τα κινητά του για να τραβήξει βίντεο, ενώ μέσα στην πρώτη καραντίνα σάρωσε το Διαδίκτυο μια πρόκληση με τίτλο #pasokchallenge. Το αίτημα ήταν να ανεβάσει όποιος θέλει στο Διαδίκτυο κάτι που να θυμίζει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τα χρόνια της αθωότητας.

Η επαναφορά του γνώριμου «πράσινου ήλιου» είναι μια άποψη που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Βουλευτές, αλλά και προβεβλημένα στελέχη, που είχαν αντιταχθεί με σφοδρότητα στην προοπτική επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν τώρα να αναθεωρούν, βλέποντας ότι το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ δεν κάνει γκελ στην κοινωνία. Και δεν είναι λίγοι όσοι εισηγούνται στη Φώφη Γεννηματά να αλλάξει το όνομα του ΚΙΝΑΛ και να το κάνει πάλι «ΠΑΣΟΚ».

Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ζητούν, επίσης, όλο και περισσότεροι οπαδοί και ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, που υποστηρίζουν ότι «αυτό θέλει τώρα ο κόσμος που μας στηρίζει από το 1974».

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε πρόσφατα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε για «στοίχημα ΠΑΣΟΚ» και όχι ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο νέος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης που είπε πως ο κόσμος αρχίζει να θυμάται το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη κατανοεί το μέγεθος του προβληματισμού, δεν αποκλείει τίποτα και ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας εξέλιξης.

Όπως το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί λόγω της συμμετοχής στο σημερινό σχήμα και άλλων δυνάμεων που δεν προέρχονται από το Κίνημα, όπως τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού που παρέμειναν στο κόμμα, τα στελέχη των Κινήσεων Πολιτών και της ΕΔΕΜ, καθώς και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που μετέχουν στο ΚΙΝΑΛ χωρίς να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: parapolitika.gr