Γιατί τους ευχαρίστησε ο υπουργός Υγείας

Την Ιερά Σύνοδο θα επισκεφθεί την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όπου θα στείλουν μήνυμα σε όλες τις τάξεις της Εκκλησίας να συμβάλλουν στην προσπάθεια για εμβολιασμό των πολιτών, με αφορμή καταγγελίες που ακούστηκαν για ιερείς στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, επισημαίνοντας πως είναι πατριωτικό καθήκον για όλους ο εμβολιασμός. Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο, ώστε να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο και να προφυλάξουμε την κοινωνία από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας.

Το ευχαριστώ σε Φίλη, Ξανθό και Βίτσα

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των βουλευτών, ο υπουργός Υγείας είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, ενώ ενώ επιφύλασσε ένα μεγάλο ευχαριστώ για συναδέρφους του στην Αντιπολιτευση που είχαν το θάρρος και την παρρησία να βγουν μπροστά υπέρ των εμβολιασμών. 

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ονομαστικά στον Νίκο Φίλη, στον Ανδρέα Ξανθό, που το κάνουν επανειλλημένως και χωρίς αστερίσκους, καθώς και στον Δημήτρη Βίτσα, που  αρθρογράφησε για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Πηγή: parapolitika.gr