Φήμες για mega deal Viva Wallet – JP Morgan

-Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή από αυτές που σπάνια με ρίχνουν στα βράχια. Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι παρά τη σχετική προσπάθεια που κατέβαλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, δεν κατάφερα να την επιβεβαιώσω. Παρόλα αυτά, επειδή προέρχεται από δυνατό «λαρύγγι» της πιάτσας, έκρινα σκόπιμο να τη δημοσιοποιήσω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της Viva Wallet Χάρης Καρώνης φαίνεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση του 100% της συγκεκριμένης εταιρείας. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν περισσότερα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω τη σχετική πληροφορία αποκαλύπτοντας τον φερόμενο και ως αγοραστή που διατείνονται ότι είναι η JP Morgan.

Το σημείο που προκαλεί σοκ, συνδέεται με το τίμημα, το οποίο ξεπερνά κάθε φανταστικό υπολογισμό. Για να αποκτήσει τη Viva η JP Morgan, θα δαπανήσει κάτι περισσότερο από 1, 2 δισ. ευρώ.

-Για όσους δεν το γνωρίζουν από το 2016, το 20% της Viva Wallet ανήκει στον επιχειρηματία Πάρη Κασιδόκωστα, γιο της Μαριάννας Λάτση. Το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης 80 εκατομμυρίων δολαρίων από τρεις επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (EBRD) και την Breyer Capital. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό η Viva θα αξιοποιούσε τη χρηματοδότηση με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη λειτουργίας του «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα. Σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκίνησε τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων διά της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

-O Όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000. Αποτελείται (πλην των ως άνω) από τις εταιρείες:

Viva Wallet Holdings ΑΕ (πρώην Realize ΑΕ), ηγετική εταιρεία στον κλάδο της πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς (Β2Β).

Viva Payments, το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Viva Services, εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

Οι αναγκαστικές κατασχέσεις και οι 7 νοματαίοι

-Την αποχή των δικηγόρων από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών με εντολείς τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, θα προτείνει όπως πληροφορούμαι στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021. Καλά, οι δικηγόροι δεν ξέρουν ότι όπως προβλέπει ο νέος πτωχευτικός νόμος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης έχουν καλέσει όσους δανειολήπτες πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση από την «πλατφόρμα ευάλωτου» ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια αναγκαστικής εκτέλεσης;

-Και ξέρετε πόσοι έχουν λάβει και έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό; Μόλις επτά νοματαίοι…! Με την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο ευάλωτος όχι μόνο σταματάει τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά παίρνει και το στεγαστικό επίδομα (70 – 210 ευρώ) για να καλύπτει μέρος της μηνιαίας δόσης του δανείου του. Σύμφωνα δε με αρμόδια στελέχη της αγοράς, το μέσο στεγαστικό δάνειο κινείται σε 70.000 – 80.000 ευρώ και η μέση μηνιαία δόση σε 200 – 300 ευρώ.

Συνέντευξη Τύπου με μοριακό τεστ

-Τρομάζει το νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους και 52 θανάτους, νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μετά από αυτό του περασμένου Σαββάτου, με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους. Ο φόβος για την έξαρση της πανδημίας επιβάλει καινοτομίες και στις συνεντεύξεις Τύπου. Την ερχόμενη Τετάρτη τα στελέχη της Eurobank θα συναντηθούν με δημοσιογράφους για να παρουσιάσουν την «Τράπεζα Ανάπτυξης 2030», αλλά μία μέρα πριν θα τους περάσουν όλους από μοριακό (δηλαδή από το πιο αξιόπιστο) τεστ στα κεντρικά της τράπεζας στο Μέγατο Μποδοσάκη, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Ο Καραβίας πρωτοπορεί στα περισσότερα. Εν προκειμένω από φόβο.

Περιστροφές Μπακοκαϋμενάκηδων

-Στο στρατόπεδο των Μπακοκαϋμενάκηδων πρέπει να έχουν ζαλιστεί από τις πολλές περιστροφές γύρω από τον εαυτό τους. Την μια ημέρα επιτίθενται στους ελεγκτικούς θεσμούς, την επόμενη ημέρα το παίρνουν πίσω. Όσοι ωστόσο γνωρίζουν την πρόσφατη μεταγραφή τους, τον Γιώργο Φλέσσα, περιμένουν ακόμη πιο χαρούμενες στιγμές. Πάντως κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι οι Μπακοκαϋμενάκηδες θέλουν call option για το 10% των μετοχών της Ελλάκτωρ στα 2 ευρώ για να το πάρουν… κάποιοι. Πάντως, όπως σας έγραφα και χθες, στην Ελλάκτωρ ξεκίνησε ένα σίριαλ που κάνεις δεν γνωρίζει πότε θα δούμε το φιναλε.

Εκπλήξεις από το Ριάντ

-Έχω την αίσθηση ότι τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Κυριάκος, θα τα δούμε σε ένα περίπου μήνα. Επίσης, έχω τη σχετική βεβαιότητα ότι αυτά που θα ακούσουμε και σχετίζονται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα δυσκολευτούμε να τα πιστέψουμε με το πρώτο άκουσμα. Όσοι γνωρίζουν προεξοφλούν κάτι πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό κρατήστε αυτό το σχόλιο και περιμένετε επί της οθόνης. Όχι τίποτα άλλο σε λίγο θα αρχίσουν να γράφουν οι αναλυτές πολλά και ενδιαφέροντα. Οι γνωστοί. Αυτοί που εμπορεύονται συχνά πυκνά μπαγιάτικες ειδήσεις.

Ο Παππάς στα τρένα

-Ο Παππάς ο Νίκος του διαστήματος, επισκέφθηκε ως… κλέφτης το μηχανοστάσιο των τρένων μετά τη λήξη της βάρδιας και μπήκε σε ένα τρένο που ήταν εκεί ένα μήνα για επισκευές. Και σε ένα ολοκάθαρο βαγόνι ο Κλουζώ ανακάλυψε μανιτάρια… λέει. Η έλλειψη δημοσιότητας οδηγεί σε τρέλες. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Πηγή: parapolitika.gr