Το Ισραήλ έχει τοποθετήσει επιπλέον στρατεύματα – συμπεριλαμβανομένων δύο ταξιαρχιών πεζικού και ενός θωρακισμένου – κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην καρδιά της πόλης της Γάζας
, σε αντίποινα της βροχής ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων, το Ισραήλ συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με τη Γάζα, μετά την απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας της Χαμάς και τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον πολυκατοικιών στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Ισραήλ έχει τοποθετήσει επιπλέον στρατεύματα – συμπεριλαμβανομένων δύο ταξιαρχιών πεζικού και ενός θωρακισμένου – κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Δεν έχει δοθεί εντολή για την εκτέλεση μιας χερσαίας επιχείρησης από τον αρχηγό του γενικού προσωπικού», δήλωσε ο υπολοχαγός Τζόναθαν Κόνρικος, εκπρόσωπος του στρατού. «Όμως οι στρατιωτικές προετοιμασίες είναι πράγματι σε εξέλιξη», επιβεβαίωσε.

Ρεπορτάζ εντός και εκτός Ισραήλ δείχνουν ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την αντίδρασή της στις επιθέσεις των Παλαιστινίων που προκλήθηκαν από την εκδίωξη Μουσουλμάνων και τον εποικισμό περιοχών τους από Ισραηλινούς.

Πηγή: parapolitika.gr