Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή συζήτηση της βουλής, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ανοιχτά την πολιτική προστασία και όλους τους εθελοντές που υποστήριξαν τη δύσκολη διαδικασία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Ξεχωριστή ευχαριστία έδωσε και την επιστημονική ομάδα που θωράκισε τη χώρα και είναι διαρκώς πάνω από τις νέες εξελίξεις, έτοιμη να φέρει τα συχνότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα και μέσα.

Συγκεριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε : «Για να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η «καραμέλα» και αυτή η άδικη κριτική, όχι στην Κυβέρνηση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Πολιτική Προστασία, στους εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν όλη αυτή τη σύνθετη διαδικασία, στα παιδιά της ιχνηλάτησης, τα οποία θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά διότι κάνουν μία εξαιρετικά δύσκολη δουλειά για να μπορούν να εντοπίζουν στενές επαφές κρουσμάτων, και όσο δυστυχώς αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο πιο δύσκολη γίνεται αυτή η δουλειά, στους επιστήμονες οι οποίοι μας βοήθησαν να αναπτύξουμε εξαιρετικά προχωρημένους αλγόριθμους, σε όλη την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στο Σωτήρη τον Τσιόδρα.»

Με περίπου 1000 κρούσματα, πλέον, ημερησίως, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών κάθε κρούσματος. Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική προστασία όχι μόνο δεν «έχει παραδώσει τα όπλα», αλλά έχει πεισμώσει και εργάζεται πυρετωδώς για να θωρακίσει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι στο στόχαστρο έχει βρεθεί πολλές φορές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όντας ένα πρόσωπο που απασχολεί στην επικαιρότητα, αλλά πρέπει να σημειώνεται και η αποτελεσματικότητα του στο έργο που έχει αναλάβει. Η επιτυχής , εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, διαχείριση σίγουρα οφείλεται και στην άμεση ανταπόκριση του ιδίου και της ομάδας του.

Η ευγνωμοσύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αφιερώσει λίγο από το χρόνο της ομιλίας του στο Νίκο Χαρδαλιά και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ βρισκόταν στη βήμα για να συζητήσει διαφορετική θεματολογία.

Πηγή: parapolitika.gr