Ο πρίγκιπας Άντριου, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, κατέφυγε στη Σκοτία, όπου βρίσκεται η Ελισάβετ.

Στην αγκαλιά της μητρός του φέρεται ότι προσέφυγε ο πρίγκιπας Άντριου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ή έστω να κωλυσιεργήσει τις δικαστικές διαδικασίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Όπως αναφέρεται, ο πρίγκιπας Άντριου είχε αποφύγει τις «πολλαπλές προσπάθειες» να του επιδοθούν τα νομικά έγγραφα για σεξουαλική επίθεση, ταξιδεύοντας 500 μίλια και συγκεκριμένα στη Σκοτία, όπου βρίσκεται η βασίλισσα, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη ακρόαση. Οι δικηγόροι της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, που προσέφυγε στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης κατά του Άντριου, είχαν ήδη παραδεχθεί ότι θα ήταν δύσκολο να τον εντοπίσουν αυτοπροσώπως και να κάνουν την επίδοση.

Ο Άντριου, μετά τη μήνυση, απομονώθηκε στο σπίτι του στο Γουίνδσορ, όπου οι φύλακες έδιωξαν τους δικηγόρους που προσπαθούσαν να επιδώσουν τα έγγραφα των αμερικανικών δικαστηρίων, σύμφωνα με τη «Sun». Αφού απέφυγε τις προσπάθειες επίδοσης, ο Άντριου την Τρίτη βρήκε μία άλλη, ακόμη πιο ασφαλή τοποθεσία: το Μπαλμόραλ στη Σκοτία, όπου βρίσκεται η μητέρα του. Μάλιστα, φωτογραφήθηκε σε αυτοκίνητο μαζί με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον, καθώς οδηγούσε από το σπίτι τους στο κτήμα της βασίλισσας, έκτασης 50.000 στρεμμάτων, όπου βρίσκονταν νωρίτερα το καλοκαίρι. Το πρώην ζευγάρι έφτασε με το ίδιο αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover, με το οποίο έφυγαν από το Ουίνδσορ – φαίνεται ότι απέφυγε το αεροπλάνο για να γλιτώσει ενδεχόμενο έλεγχο.

Το ταξίδι έγινε λίγο πριν γίνει η πρώτη ακρόαση

Ήδη, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη χωρίς να είναι σαφές αν αναμένεται να συμμετάσχει ο Άντριου ή η κατήγορός του. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι «αναγκάστηκε να έχει σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου παρά τη θέλησή της» μετά από εντολή του αυτόχειρα παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν και κατηγόρησε την Γκισλέιν Μάξγουελ. Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι οι ενέργειές του συνιστούν σεξουαλικά αδικήματα, ενώ σημειώνει ότι υπέστη σημαντικές ζημίες σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ σε συνέντευξη στο BBC υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμνηση για καμία συνάντηση με τη συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε και με κάποια άλλη γυναίκα.

Μέχρι στιγμής ούτε ο ίδιος ούτε η νομική του ομάδα, αλλά ούτε και το Μπάκινγχαμ έχουν απαντήσει στη δικαστική διαδικασία. Ο Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του στο Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, περιμένοντας τη δίκη για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα, ενώ η Μάξγουελ βρίσκεται σε φυλακή του Μπρούκλιν περιμένοντας τη δίκη για μαστροπεία ανήλικων κοριτσιών για τον Επστάιν. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr