Το δοκάρι του μάνατζερ Τσαμάζ

-Όταν ήμουν μικρός οι παππούδες με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν θα μεγαλώσω. Έδινα μια και μόνη απάντηση. Μάνατζερ. Το μυαλό τους σχεδόν αυτόματα πήγαινε στον δημοφιλή εκείνη την εποχή Ηλία Ψινάκη και έβλεπα ότι δεν τους άρεσε και τόσο η επιλογή της δουλειάς. Ωστόσο πρότυπό μου δεν ήταν ο Ψινάκης, αλλά ένας άλλος μάνατζερ, ονόματι Μιχάλης Τσαμάζ. Τον θαύμαζα γιατί ήταν ατσαλάκωτος, απέφευγε τις κακοτοπιές και όπως μάθαινα στο χωριό (πάντα) έβγαζε πολλά (μα πάρα πολλά) χρήματα. Ο Τσαμάζ παραμένει το πρότυπό μου, μέχρι και σήμερα, αφού για άλλη μια φορά κατάφερε να σουτάρει την μπάλα σε κενή εστία, να βρει δοκάρι και παρόλα αυτά να πανηγυρίζει για την επιτυχία του, λες και έχει βάλει δυο τρεις φορές τη μπάλα στο πλεκτό.

-Όπως καταλάβατε, αναφέρομαι στον ισχυρό άνδρα του ΟΤΕ των Γερμανών, ο οποίος αφού έχασε τους αγώνες της Premier League, αποφάσισε να ρίξει δίκτυα στους αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή όμως ο Μιχάλης, εκτός από πονηρός είναι και ολίγον φοβικός, έκρινε σκόπιμο να μην ασχοληθεί με τα δύο πιο ισχυρά ποδοσφαιρικά brand της χώρας, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ούτε πρόταση δεν τους έκανε.

-Προτίμησε να πλησιάσει τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, επιδιώκοντας να δημιουργήσει το πρώτο ρήγμα στην ανταγωνιστική NOVA. Τι κατάφερε; Μια τρύπα (μπορεί και δύο) στο νερό, αφού εκτός του ότι αναγκάστηκε να χρυσοπληρώσει τις δύο ΠΑΕ, δεν κατάφερε απολύτως τίποτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άσε που πέρασε απέναντι του (ο Τσαμάζ) τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ. Μετά απ αυτό το δοκάρι, δεν σας κρύβω ότι άρχισα να κάνω δεύτερες σκέψεις σε σχέση με το τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω. Και κατέληξα ότι στο μόνο που θέλω να μοιάσω στον Τσαμάζ είναι στα «χρυσά συμβόλαια».

Έρχονται τα 5G φορτηγά
-Δεν προλαβαίνω τις «επαναστάσεις» του συντρόφου Πιερρακάκη. Ο άνθρωπος έχει βαλθεί πριν φύγει από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (γιατί θα φύγει κάποια στιγμή) να παραδώσει μια άλλη χώρα σε όλα τα (τεχνολογικά) επίπεδα. Για παράδειγμα, μαθαίνω και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή, ότι εντός του 2022, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, φορτηγά με τεχνολογία 5G. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα προσπερνάμε νταλίκες χωρίς οδηγό.

! Κάπου πήρε τ αυτί μου ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, φλερτάρει με την ιδέα να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από την γενέτειρά του, την Αιτωλοακαρνανία. Από τη στιγμή που δεν επιβάλλονται πρόστιμα στα όνειρα, δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος τα όσα σκέφτεται ο εν λόγω άνδρας.

Οι συχνές εμφανίσεις του Βενιζέλου
Όσοι γνωρίζουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο, παραδέχονται ότι εσχάτως κάτι έχει ξυπνήσει μέσα του, που σχετίζεται με τις τρέχουσες ή για να ακριβολογώ με τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Ο «Μπένι» που διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται να επενδύει αρκετά στην ακυβερνησία που δημιουργεί ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής του Τσίπρα.

-Μπροστά σ αυτή την προοπτική, άρχισε να λέει διάφορα, εκτιμώντας ότι εξακολουθεί να έχει (που δεν έχει) ένα αρκετά μεγάλο ακροατήριο. Απώτερος στόχος τόσο για τον Βενιζέλο, όσο και για τον Σαμαρά, είναι το ενδεχόμενο της συγκρότησης μιας ευρύτερης κυβέρνησης, που δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Μιλάμε για προχωρημένες σκέψεις από δύο πολιτικούς που δεν λένε να καταλάβουν ότι τους νίκησε ο χρόνος, εκτός από τον Τσίπρα.

Πουλήθηκε η Intrasoft
Διάβασα χθες το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Φώτη Κόλλια, αναφορικά με την πώληση της Intrasoft International στην δανέζικη NetCompany. Έψαξα και έμαθα ότι το deal έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο της σχετικής συμφωνίας, προσδιορίζουν ως τίμημα εξαγοράς του 100% της εταιρείας τα 200 εκατ. ευρώ συν τα (πολλά) χρέη. Πάντως, το deal είναι οριστικό και όπως λέγεται τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Στου Κομνόπουλου τα μονοπάτια
-Ένας από τους διαχρονικούς εμπόρους όπλων ακούει στο όνομα Κομνόπουλος. Διατηρεί μια εταιρεία ονόματι KESTREL και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από διάφορες ιστορίες, στις οποίες εμπλέκονταν και επιφανείς παράγοντες (πολιτικοί και μη) του δημοσίου. Κάποιοι στιγμή ταλαιπωρήθηκε (δικαστικά) και με την υπόθεση Καρατζαφέρη. Εσχάτως έχει βγει στη πιάτσα και διαλαλεί διάφορα, όπως ότι έχει σχέσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ότι εκπροσωπεί τους Ισραηλινούς της RAFAEL με τα συστήματα SPIKE και SPICE και ότι έχει κλείσει τη δουλειά για τα τυφέκια με την εταιρεία FN.

-Ήδη μάλιστα έχουν αρχίσει να ενημερώνονται οι σύμμαχοι Ισραηλινοί. Βλέπετε με βάση τα ισχύοντα απαγορεύεται να υπάρχουν μεσάζοντες στις διακρατικές συμβάσεις. Μην ξεχνάμε ότι οι συμβάσεις με τους Ισραηλινούς είναι διακρατικές και αν μάθει το αφεντικό (Κυριάκος), ότι παρεμβλήθηκαν μεσάζοντες θα γίνει χαμός.

Πηγή: parapolitika.gr