Στη διάρκεια λιτής τελετής στον υπαίθριο χώρο του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας

O μητροπολίτης Φιλίππων
υποδέχθηκε εγκάρδια την κ. Σακελλαροπούλου, στο χώρο όπου σύμφωνα με την παράδοση και τις γραφές ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, βάφτισε στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού την πρώτη Ευρωπαία και Ελληνίδα χριστιανή τη Λυδία και μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου και τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό που εκπροσωπεί.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι υπηρετεί με θαυμαστό τρόπο το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα όλων των Ελλήνων σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα μας και τον κόσμο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή της ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιότατο για την τιμή που της επεφύλαξε με το να της απονείμει το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, της ιεράς μητροπόλεως στο ίδιο αυτό σημείο όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, η ισαπόστολος Λυδία η Φιλιππησία, στο σημείο όπου άναψε η πρώτη σπίθα της χριστιανικής διδασκαλίας στην Ευρώπη.

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Αμέσως μετά η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τον τελευταίο ελληνικό μνημείο που εγγράφηκε στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. H προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη ξενάγησε την κ. Σακελλαροπούλου στην αρχαία αγορά και το αρχαία θέατρο και την ενημέρωσε για τις εργασίες ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου αλλά και τις αναστηλωτικές αρχές στα ερείπια της Βασιλικής Β’.

Λίγο αργότερα, η κ. Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων, του δεύτερου παλαιότερου φεστιβάλ μετά αυτό της Επιδαύρου, τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Πρόεδρο για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης.