Το μπαλάκι στην… εξέδρα αποφάσισε να ρίξει ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς
, αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα που τον θέλει να συναντάται με ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με το νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, και μάλιστα σε περίοδο που φαίνεται πως είχε τετ – α – τετ και με τον Σάμπυ Μιωνή.

Σε τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Παππάς αποφεύγει να σχολιάσει επί της ουσίας το δημοσίευμα και προφασίζεται πόλεμο λάσπης και παρακρατικές πρακτικές εις βάρος του. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παππάς προβαίνει στην εν λόγω δήλωση σε μία περίοδο όπου βλέπουν διαδοχικά το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις αναφορικά με το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε στηθεί στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, ο κ. Παππάς, τις πλάτες του οποίου βαραίνει και η σκευωρία Novartis με τις κατηγορίες σε βάρος πολιτικών προσώπων, σχολιάζει πως «η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο».

Ειδικότερα, στη σχετική ανάρτησή του, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει τα κάτωθι:

Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης αποκαλύπτει το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης. Δεν μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές.

Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις «περούκες», αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Και αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε «λατινοαμερικανική μπανανία» και όχι τα ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.

Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό.

Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος.

Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης.

Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου.

Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό.

Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;

Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής:

Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;

Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;

Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν.

Όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι.

Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Σύμφωνα με φωτογραφικά ενσταντανέ που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να συναντάται ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με το νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, την ίδια περίοδο που είχε το τετ α τε με τον Σάμπυ Μιωνή.

Ειδικότερα, όαναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ο Νίκος Παππάς συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της κυπριακής πρωτεύουσας τον άγνωστο έως τότε στην Ελλάδα δικηγόρο, με τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει τρία χρόνια νωρίτερα στη Βενεζουέλα για «δουλειές» που ποτέ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς περιελάμβαναν.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται φαίνεται ότι οι δύο παλιοί φίλοι, αφού ήπιαν τον καφέ τους εξέρχονται με χαλαρή διάθεση από την καφετέρια. Ηταν η εποχή που ο Νίκος Παππάς επιχειρούσε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Την ίδια περίοδο η Κύπρος αποτελεί ένας από τους βασικούς προορισμούς της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολούθησαν τα 3 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν από τον λιβανέζικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το «Πρώτο θέμα» αναφέρεται στη σχέση του Αρτέμη Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά, λίγο πριν την απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το κόμμα είχε τεθεί από τις διπλές εκλογές του 2012 σε τροχιά εξουσίας. Ενα χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο, ο Αρτεμίου, επιλέγει τον Μανώλη Πετσίτη ως φορολογικό εκπρόσωπος της νομικής εταιρείας του στην Ελλάδα. Εν συνεχεία ο Αρτεμίου ταξιδεύει στο Καράκας τον Ιούλιο του 2015, για δεύτερη φορά μετά την παρθενική επίσκεψη τον Αύγουστο του 2013, συμμετέχοντας σε διπλωματική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργο Τσίπρα.

παπ

Η ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον «βασιλιά των offshore» κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την… εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το «μαγαζί»», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και «δεξί του χέρι», στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του.»