Ιρανός ιμάμης επέστησε την προσοχή στους απανταχού άντρες μουσουλμάνους να έχουν το νου τους, γιατί το εμβόλιο του κορωνοϊού κάνει τους άντρες… γκέι. Οπότε ούτε να το κάνουν ούτε καν να πλησιάσουν αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, γιατί έχουν γίνει ομοφυλόφιλοι και μπορεί να… κολλήσουν ομοφυλοφιλία και να εκτελεστούν (σ.σ. τιμωρείται με εκτέλεση στο Ιράν!).

Ο Αγιατολάχ Αμπάς Ταμπριζιάν, κληρικός από την πόλη Κομ, μοιράστηκε την εντελώς ομοφοβική και άκρως αντιεπιστημονική άποψη αυτή, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου έχει σχεδόν 210.000 «ακολούθους»! «Μην πλησιάζετε εκείνους που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID. Έχουν γίνει ομοφυλόφιλοι», έγραψε και δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις και γελοιοποιείται. Τον Ιανουάριο του 2020, μοιράστηκε ένα βίντεο ισχυριζόμενος ότι έγραφε ένα αντίγραφο ενός αμερικανικού επιστημονικού βιβλίου, λέγοντας ότι η «ισλαμική ιατρική» είχε καταστήσει τέτοια -αμερικανικά- βιβλία «άσχετα».

Ο συγκεκριμένος κληρικός έχει επικριθεί ευρέως για τα σχόλιά του και η Ιρανή Σέινα Βοτζούντι δήλωσε στην «Jerusalem Post» ότι ο συγκεκριμένος ιμάμης κατηγορεί για όλες τις αδυναμίες τη σεξουαλικότητα. «Οι κληρικοί στο Ιράν πάσχουν από έλλειψη γνώσης και ανθρωπιάς», δήλωσε η Βοτζούντι. «Στην πραγματικότητα, στόχος του με το να διαδίδει ανοησίες είναι να τρομάξει τους ανθρώπους να μην εμβολιαστούν, ενώ ο αρχηγός του καθεστώτος και άλλοι αξιωματούχοι έκαναν το (εμβόλιο) της Pfizer και δεν το παρέχουν στους ανθρώπους με τη δικαιολογία ότι δεν εμπιστεύονται τη Δύση». Ο Ταμπριζιάν έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη διάδοση επικίνδυνων ψευδών πληροφοριών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, από τότε που ξεκίνησε η ραγδαία διασπορά του ιού στον κόσμο, και προσπαθεί να κάνει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τον «αποδιοπομπαίο τράγο» σε ό,τι αφορά στον COVID-19.

Πηγή: parapolitika.gr