Η Τέρνερ μετακόμισε στην Ελβετία το 1995 με τον σύντροφό της

Στο σπίτι της στο Κούσναχτ της Ελβετίας, κοντά στη Ζυρίχη. Εκεί άφησε την τελευταία της πνοή η Τίνα Τέρνερ, εκεί σήμερα συγκεντρώθηκαν οι θαυμαστές της για να αφήσουν λίγα λουλούδια.

Αν και η Τίνα Τέρνερ γεννήθηκε στο Μπράουνσβιλ του Τενεσί, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής στην Ελβετία, μια χώρα στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

 Η Τέρνερ ζούσε εκεί με τον Γερμανό μουσικό διευθυντή σύζυγό της και επί χρόνια σύντροφό της, Έρβιν Μπαχ.

 Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτήμα με θέα τη λίμνη Ζυρίχη, το οποίο το ζευγάρι φέρεται να νοίκιαζε στην Ελβετία. Το 2019, η δημοσιογράφος των New York Times, Αμάντα Χες, μπήκε στο εσωτερικό του πολυτελούς σπιτιού και το περιέγραψε ως «παλάτι». Η Χες σημείωσε ότι υπήρχε: «Κισσός στους τοίχους, κηπουροί να περιποιούνται τους θάμνους, ένα γλυπτό δίποδο άλογο σε φυσικό μέγεθος κρεμασμένο από μια θολωτή οροφή, μια κορνιζαρισμένη απεικόνιση της Τέρνερ ως αιγυπτιακής βασίλισσας, ένα δωμάτιο γεμάτο με επιχρυσωμένους καναπέδες σε στυλ Λουδοβίκου ΙΔ’ και, απλωμένη σε έναν από αυτούς, η ίδια η Τίνα Τέρνερ».

 Πριν από σχεδόν δύο χρόνια το ζευγάρι αγόρασε το παραθαλάσσιο κτήμα στην Ελβετία αξίας 76 εκατομμυρίων δολαρίων (61 εκατομμυρίων λιρών) για αποδράσεις του ζευγαριού τα Σαββατοκύριακα.

 Το ακίνητο των 260.000 τετραγωνικών, που αποτελείται από 10 κτίρια, έχει ιδιωτική λίμνη, ρυάκι, πισίνα και κατάστρωμα σκαφών.

 Η Τέρνερ μετακόμισε στην Ελβετία το 1995 με τον Μπαχ. Το 2013, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον Μπαχ και την παραλαβή του ελβετικού διαβατηρίου της, η Τέρνερ παραιτήθηκε της αμερικανικής υπηκοότητας. Είχε δηλώσει, ότι διαπίστωσε πως η ίδια είχε μεγάλο κοινό στην Ευρώπη, γεγονός που οδήγησε στην απόφασή της να μετακομίσει.

 Σε συνέντευξή της στον Λάρι Κινγκ του CNN το 1997, η Τέρνερ είπε ότι το ευρωπαϊκό κοινό ήταν εξαιρετικά πιο δεκτικό στη μουσική της από το αμερικανικό.

 «Έφυγα από την Αμερική επειδή η επιτυχία μου ήταν σε άλλη χώρα και ο φίλος μου ήταν σε άλλη χώρα» εξήγησε.

Πηγή: parapolitika.gr