Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά τους χειρισμούς του στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές αδειες.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά

στο «εδωλιο» του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίζεται την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά τους χειρισμούς του στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές αδειες.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Αδειλίνη προτείνει την παραπομπή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση του εν λόγω επιχειρηματία με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.

Την τελική απόφαση για τη συγκρότηση ή μη του Ειδικού Δικαστηρίου και την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με αμετάκλητο βούλευμα του.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon