Συζήτηση με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη είχε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σχετικά με τις δράσεις του δήμου. Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς τις δράσεις αυτές.

«Σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά μας ενδιαφέρει το Αύριο», συμφώνησαν. Το ενδιαφέρον της Πρόεδρου κέρδισαν οι δράσεις που υλοποιούνται, ήδη, στο Δήμο Αθηναίων και αφορούν σε ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογική εξέλιξη, hub επιχειρηματικότητας, ανοιχτά σχολεία, σεμινάρια και διαδραστικές ενέργειες, όπως τα προγράμματα “Υιοθέτησε την Πόλη σου”, “MakerSpace”, “Το παιδί και το μνημείο”, “Innovathens”. Στόχος της Επιτροπής, είναι να αναδείξει και να εμπλουτίσει δράσεις σαν κι αυτές, όπως και το “Αthens Cultural Net”, όπου θα εφαρμοστεί η λεγόμενη «Ανάποδη Λογική». Θα γίνει η δράση όχημα, στο οποίο θα επιβιβαστεί ο κάθε Αθηναίος, και θα ακουστεί και η δική του φωνή, αφήνοντας το προσωπικό, μοναδικό του αποτύπωμα στην Πόλη.

Μία από τις προτάσεις του Δημάρχου Αθηναίων ήταν και η αξιοποίηση του ιστορικού Θεάτρου “Olympia”, όπου θα φιλοξενηθούν όπερες με θεματική του 1821, φέρνοντας, παράλληλα, στο προσκήνιο ένα θεατρικό χώρο, στολίδι για την Πόλη. Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται- ακόμα και εν μέσω πανδημίας-, για τη δημιουργία μίας Αθήνας υπερήφανης, όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της.

Στόχος, όπως τόνισε, είναι η Αθήνα να γίνει μία Μητρόπολη του Κόσμου, ισάξια με τις Μητροπόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, σεβόμενη το δημότη και την καθημερινότητά του, σε κάθε γειτονιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Πρόεδρος, δήλωσε ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα φροντίσει η επετειακή χρονιά να είναι μία χρονιά-ορόσημο, με δράσεις που θα τιμήσουν τον Άνθρωπο και το Μέλλον του.