Τέσσερις σημαντικοί πίνακες ζωγραφικής με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κοσμούν τον πρώτο όροφο του Μεγάρου

Η Βουλή
των Ελλήνων φιλοξενεί, τέσσερις σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής, με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για τέσσερα ζωγραφικά έργα τέχνης που αποτελούν ευγενικό δάνειο προς τη Βουλή των Ελλήνων από ιδιώτη, στην εξαιρετική συλλογή του οποίου ανήκουν, με την ευκαιρία των εορτασμών της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στην Αίθουσα των Υπασπιστών, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής, όπου αναπτύσσεται το κυρίως τμήμα της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», προστέθηκαν τα πορτραίτα των τριών ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827).

IMG__02_11_2021_107

Οι προσωπογραφίες των Codrington (Κόδριγκτον), de Rigny (Δεριγνύ) και Heyden (Χέυδεν) συνεκτίθενται πλέον στο «Ηρώον του Αγώνα» μαζί με τους πρωταγωνιστές του ’21 που αποδίδονται στα ζωγραφικά μετάλλια, ως τοιχογραφικός διάκοσμος του χώρου.

Στον χώρο υποδοχής του Προέδρου της Βουλής, όπου λαμβάνουν χώρα οι επίσημες συναντήσεις, έχει τοποθετηθεί ο μνημειακών διαστάσεων πίνακας του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

IMG__02_11_2021_102_2


«Η αποβίβαση του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο (1827)». Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δασκάλου της νεοελληνικής τέχνης, Κ. Βολανάκη, ελαιογραφία εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας.

Πηγή: parapolitika.gr