Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί πλήθος πιστών, ανήμερα της εορτής του πολιούχου, προσπαθώντας να διατηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας

Η επίσημη δοξολογία που είναι προγραμματισμένη για τις 13:00, με παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού της Κυριακής. Στο προαύλιο του ιερού ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται κεριά και λαμπάδες για τους πιστούς. Παρά τις μάσκες και τις συστάσεις, δεν έλειψε ο συνωστισμός

που δημιουργήθηκε καθώς δεκάδες πιστοί περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο του ναού. Ωστόσο οι αστυνομικοί που βρίσκονται στον χώρο πραγματοποιούν συνεχώς συστάσεις και δίνουν οδηγίες στους πιστούς για το πότε μπορούν να προχωρήσουν προς τον ναό.

Στο προαύλιο με αποστάσεις τα καθίσματα, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην ουρά, ο ένας δίπλα στον άλλο, για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Εντύπωση, βέβαια προκάλεσε ότι κανένας από τους ιερείς δε φορούσε μάσκα.

maskes-iereis-26-10-20

Πηγή: parapolitika.gr