Στο παρελθόν είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση

Διοικητής κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να παραιτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ενημερωτικού μέσου Voria.gr, λόγω έγγραφης καταγγελίας από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας,Θάνου Πλεύρη, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πληροφορίες.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι πριν από λίγο καιρό η υποδιευθύντρια βγήκε τρομοκρατημένη από το γραφείο του διοικητή.

Η γυναίκα σοκαρισμένη είπε στους συναδέλφους της ότι σκέφτεται να παραιτηθεί και έπειτα συνέταξε έγγραφη καταγγελία, που την προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, οι πληροφορίες αποκαλύπτουν πως μόλις κατατέθηκε την Πέμπτη,7 Οκτωβρίου, η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα και δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε.

Μετά από αυτό, ο διοικητής εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Τα τοπικά ενημερωτικά μέσα μίλησαν με τον κ. Μπογιατζίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού, η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή, καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και  το Υπουργείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.