Θέμα αυστηρής τήρησης κι όχι αυστηροποίησης των μέτρων έθεσε από την Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης έθεσε την υπευθυνότητα κανόνα για την επόμενη ημέρα προκειμένου να προλάβουμε την διασπορά του ιού.

Οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη καθώς η επιδημιολογική εικόνα της πόλης είναι ανησυχητική μετά και τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν. Συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έστειλαν με τα μηνύματά τους αυστηρές προειδοποιήσεις.

 «Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός επισήμανε ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης. Διευκρίνισε ακόμα ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και όχι έκρηξη, τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό», υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

 Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία σημείωσε πως:  «δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων»

  «Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς στην περεταίρω κλιμάκωση των ελεγκτικών μηχανισμών», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας. Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης έκανε έκκληση στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων «επώδυνων» μέτρων, που όπως αναφέρει «αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία».

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, συμμετείχαν, ο πρόεδρός της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της αγοράς.

Πηγή: GRTimes