Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε ως «κατάκτηση» το νόμο για την ψήφο των αποδήμων, τον οποίο πρέπει ν’ αγκαλιάσουν οι Έλληνες ομογενείς

Η ψήφος των αποδήμων κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι σημαντικοί και η πατρίδα τους έχει ανάγκη. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε ως «κατάκτηση» το νόμο για την ψήφο των αποδήμων, τον οποίο πρέπει ν’ αγκαλιάσουν οι Έλληνες ομογενείς δίνοντας το δικό τους χρώμα με συμμετοχή τους στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας, ψηφίζοντας στις επόμενες εθνικές εκλογές, όταν έρθει η ώρα να γίνουν.

«Χρειαζόμαστε όσο ποτέ τις σκέψεις, τις ιδέες και την συντονισμένη προσπάθεια του παγκόσμιου Ελληνισμού, διότι ζούμε σε μια εποχή που περιέχει πολύ μεγάλες προκλήσεις και απειλές για την Ελλάδα και αν θέλουμε να τις ξεπεράσουμε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη προοπτική για την πατρίδα μας, οι Έλληνες πρέπει να είμαστε απολύτως ενωμένοι και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε ολόκληρη τη γη για το καλό της πατρίδας μας» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας ομογενειακό δημόσιο ραδιόφωνο COSMOSFM προσθέτοντας: «Ένα τέτοιο κάλεσμα θέλω να απευθύνω σ’ όλους τους Έλληνες, γνωρίζοντας ότι τα τελευταία δύο- τρία χρόνια η Ελλάδα προχωρά μπροστά με ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο, που γίνεται σε μια σειρά από τομείς, παρά τη δοκιμασία της πανδημίας. Η Ελλάδα αλλάζει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να είναι μια ισχυρή χώρα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε μια ταραγμένη περιοχή, αποτελώντας πάντοτε πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και προόδου για τους πολίτες της αλλά και τους επισκέπτες της».