Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

Σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, στην ομιλία εξέφρασε τη στήριξή του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς, επισημαίνοντας τον ισχυρό κοινωνικό τους ρόλο.Ο υπουργός ανέφερε τα αιτήματα που έχουν επιλυθεί

«Στηρίζουμε με πράξεις τους αστυνομικούς μας. Κοινωνία και πολιτεία τους οφείλουμε πολλά. Ήμουν μαζί σας στα δύσκολα όταν κάποιοι αμφισβήτησαν το ήθος και την εφαρμογή των νόμων» τόνισε, επισημαίνοντας διαχρονικά τα αιτήματά τους που έχουν επιλυθεί όπως:

  • Η θέσπιση του Βαθμολογίου
  • Η ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας
  •  Η εκπόνηση μελέτης για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού
  •  Η απαλλαγή των αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα
  • Η διαρκής εκπαίδευση
  • Η ανανέωση του εξοπλισμού τους

Ακόμα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι οι ειδικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, του εμπορίου ναρκωτικών, του παραεμπορίου και κάθε άλλης παράνομης και εγκληματικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και της Δυτικής Αττικής, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο επάγγελμα και άρα οι αστυνομικοί μας δικαιούνται να έχουν όλα τα ωφελήματα που έχουν από την Πολιτεία όταν ένα επάγγελμα είναι επικίνδυνο. Θα το πετύχουμε μαζί. Και να ξέρετε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε, γιατί σε μια εποχή που δεν είναι εύκολο να ζεις με ιδέες και αξίες», υπογράμμισε.

«Ο μόνος λόγος που μπορεί κανείς να είναι Αστυνομικός και να το αντέχει και να το θέλει, ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να συνεργάζεται με αστυνομικούς και να το αντέχει και να το θέλει, είναι γιατί πρέπει να πιστεύει σε αξίες.

Στην αξία της ελευθερίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας, στην αξία της αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητη για να κρατιέται η κοινωνική συνοχή και πάνω απ’ όλα στην αξία της πατρίδας μας, στον πατριωτισμό που μας κρατάει όρθιους μέσα στα δύσκολα κύματα της εποχής», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι συγγενείς αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εν’ ώρα υπηρεσίας, αστυνομικοί για αξιέπαινες πράξεις και παιδιά αστυνομικών που αρίστευσαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.