Την ανάγκη να μην επανέλθει η Ελλάδα «στην περίοδο των αρχών της δεκαετίας όταν κυριαρχούσε η δημαγωγία και είχε χαθεί η λογική», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

 Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που ανακοίνωσε, χθες, η κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Φαντάζομαι ότι η αντιπολίτευση, όπως και κάθε λογικός άνθρωπος, δεν θα ήθελε να χαθεί καμία θέση εργασίας. Αυτό κάνει λοιπόν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έως τώρα με τα καλύτερα αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

  «Πιστεύω», προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, «ότι δεν είναι χρήσιμο για την Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πολιτικό κλίμα των αρχών της δεκαετίας όταν η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και οι φωνές κυριαρχούσαν και όταν χάθηκε η λογική. Τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, γιατί είχαμε ενότητα και αλληλεγγύη, γιατί η κυβέρνηση έβαλε πάνω από όλα τον άνθρωπο, όπως τώρα βάζει πάνω απ΄ όλα τον άνθρωπο, την εργασία του, τα δικαιώματά του και πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».

Θεοδωρικάκος: Θα δώσουμε μια σκληρή μάχη

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μια πολύ σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις απασχόλησης μαζί με την κοινωνία και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς». Σε ό,τι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, σημείωσε ότι η συνέχισή της θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων και σε κάθε περίπτωση θα ισχύει για όσους έχουν παιδιά του γυμνασίου που πηγαίνουν σχολείο εκ περιτροπής και για τις ημέρες που αυτά μένουν στο σπίτι.