«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Twitter

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» επί της οδού Τζαβέλα, στο κέντρο της Λάρισας.


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε πως «πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας».

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εκκενώθηκε η κατάληψη, έγιναν 8 προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa.gr, η αστυνομική επιχείρηση άφησε πίσω της εικόνες αποκάλυψης, ενώ ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή συνολικά 8 ατόμων, 6 αντρών και 2 γυναικών, που βρίσκονταν εκτός του κατειλημμένου κτηρίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να αιφνιδιάζουν τους καταληψίες. Ακολούθησε ένταση με άτομα εντός του κτιρίου να πετούν διάφορα αντικείμενα στους ένστολους, από μπουκάλια, πέτρες, μέχρι τραπέζια και καρέκλες. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό με πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.


Μετά από περίπου δύο ώρες, γύρω στις 8.30 οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και εκκένωσαν την κατάληψη.