Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στην εκπομπή MEGA Mag για το πλήγμα στον τομέα του τουρισμού από την φονική πανδημία.

Τεράστιο είναι το πλήγμα για τον τουριμό της χώρας από την επέλαση της πανδημίας.

«Στηρίξαμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που τόνισε πως πρώτα η υγεία και μετά η οικονομία και ο τουρισμός.

Η χώρας μα ακούγεται στο εξωτερικό μετά την διαχείρηση της κρίσης του κορωνοϊού. Στηρίξαμε τις κυβερνητικές αποφάσεις και προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά τη χώρα μας στη λίστα των επισκεπτών»

«Συνειδητοποίησαν όλοι πως μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούν να έρθουν αποτελέσματα. Η παύση μας δίνει χρόνο να σκεφτούμε καλύτερα και πρέπει να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη τόλμη το μέλλον»

«Αυτή τη χρονιά μπορούμε να σκεφτούμε την επέκταση της σεζόν πιο επιθετικά από τις άλλες χρονιές. Θα υπάρχει ζήτηση, διότι έχουν χαθεί ήδη κάποιοι μήνες»

«Τρέχουμε να αναδείξουμε τον τουρισμό, να καλύψουμε τα χαμένα. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν την κρίση.

Το δεύτερο στάδιο, θα είναι ένα στάδιο στήριξης για να αρχίσουν να λειτουργούν. Με στόχο να ξεκινήσει να έρχεται το ρεύμα όσο πιο άμεσα γίνεται.

Υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις τουρισμού. Στόχος είναι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε μάλιστα, πως ο τουρισμός είναι το 93% του ΑΕΠ του νότιου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος.

«Στην τηλεφωνική γραμμή 1572 μππορούν να απευθύνονται οι επιχειρημτίες τουρσμού για τυχόν απορίες»