«Δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους»

Περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου στους ιερείς για να εμβολιαστούν, προειδοποιώντας τους ότι από τον επόμενο μήνα οι αρνητές του εμβολιασμού θα πάψουν να είναι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής

.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν κληρικοί «οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους», ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά, να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν σε γιατρό της Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι εάν κάποιοι διαγνωστουν με ιατρικό πρόβλημα το οποίο να καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό, τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να εμβολιαστούν, κι αν δεν το πράξουν, από τον επόμενο μήνα ας αναζητήσουν άλλη Μητρόπολη να ενταχθούν.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί, να έρχεται σε επαφή με τους πιστούς και να τους μεταδίδει τον ιό. «Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε».

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon

Πηγή: parapolitika.gr