Τις εικόνες δημιούργησε ο Ινδός καλλιτέχνης Gokul Pilla

Iνδός καλλιτέχνης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης έφτιαξε εικόνες, με το πώς, θα ήταν κάποιοι εκ των πλουσιότερων και πιο αναγνωρισμένων ανθρώπων στον κόσμο αν ήταν φτωχοί. Οι εκπληκτικές εικόνες που δημιούργησε ο Gokul Pillai δείχνουν πορτρέτα των Ντόναλντ Τραμπ, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος σαν… «slumdog billionaires», δηλαδή «δισεκατομμυριούχοι των παραγκουπόλεων».

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, ο Pillai είπε ότι, για να δημιουργήσει τα εντυπωσιακά πορτρέτα, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα AI Midjourney και έκανε και κάποιες μικρές αλλαγές χρησιμοποιώντας το photoshop. Χρειάστηκε περίπου δύο ημέρες για να δημιουργήσει τις εικόνες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα βλέποντας ξανά την κλασική ταινία «Slumdog Millionaire». «Ήταν πολύ τυχαίο. Η ταινία διαδραματίζεται στις φτωχογειτονιές της Ινδίας και ήθελα να αναδημιουργήσω κάτι με βάση αυτό», είπε ο Pillai.

«Ξεκίνησε με βάση τη λέξη “εκατομμυριούχος” στον τίτλο της ταινίας και την αντιπαραβολή της με πραγματικούς δισεκατομμυριούχους», πρόσθεσε.

Στο κολάζ φωτογραφιών, ο Αμερικανός μεγιστάνας των επιχειρήσεων και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, 67 ετών, εμφανίζεται γυμνός, φορώντας μόνο μια γκρίζα μπλούζα, να στέκεται έξω από μια παράγκα. Η φωτογραφία του Γκέιτς, του οποίου η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία είναι 116 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg News, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10.000 likes.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, 76 ετών, φαίνεται ταλαιπωρημένος, ατημέλητος και με αυτάρεσκη έκφραση. Στη φωτογραφία είναι ντυμένος με ένα ξεπλυμένο τεράστιο φανελάκι και βρώμικο σορτς, ενώ το σήμα κατατεθέν του, τα κίτρινα μαλλιά, είναι μακριά και άγρια.

Μια άλλη εικόνα ανήκει στον ιδρυτή της SpaceX, Έλον Μασκ, 51 ετών, του οποίου η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία τον Μάρτιο ήταν στα 192 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg και τη λίστα δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο του Forbes.

Ο Μασκ στέκεται μπροστά από μια παράγκα, ντυμένος με ένα λερωμένο γκρι Thirt και σκούρο παντελόνι. Ο ιδιοκτήτης της Tesla και διευθύνων σύμβουλος του Twitter είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες που δημιούργησε


Πηγή: parapolitika.gr