Απευθύνουν ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ προσκαλούν σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας τα μέτρα

Με ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης απάντησε στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ και του πρόεδρου του, Αλέξη Τσίπρα, όπου άσκησαν προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό λόγω της επίσκεψέως του στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα ο κ.Ταραντίλης τόνισε πως ουδέποτε καταπατήθηκαν τα μέτρα, εξαπολύοντας πηρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα, όπου τα μέτρα όχι μόνο δεν καταπατήθηκαν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά οι κατηγορίες «στερούνται στοχειώδους σοβαρότητας». Παράλληλα, τόνισε πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εκείνο που εν μέσω πανδημίας προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις, υπογραμμίζοντας πως στις επόμενες περιοδείες του πρωθυπουργού θα υπάρξει η οποιαδήποτε φροντίδα για να μην υπάρξει λανθασμένη εικόνα ξανά.

Η ανακοίνωση του κ.Ταραντίλη:

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Η ανακοίνωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.

Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα.