Η Ευρωλίγκα, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις αλλά και τα πρωταθλήματα, έχουν σταματήσει λόγω του κορωνοϊού. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έχουν εξεταστεί πολλά ενδεχόμενα για το πως θα μπορέσει να επιστρέψει στην… κανονικότητά της.

Αυτό δεν είναι βέβαια και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, με τον Εντ Σκοτ, ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ευρωλίγκας, να αποκαλύπτει στην El Pais τρία διαφορετικά και ενδιαφέροντα πλάνα για να πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της διοργάνωσης.

«Τα σενάρια είναι επί του παρόντος… άπειρα όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε.

Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση

Πηγή: parapolitika.gr