Οι αναφορές Γεραπετρίτη φούντωσαν την σχετική σεναριολογία

Τις σκέψεις του πρωθυπουργού για (άμεσο) ανασχηματισμό καταγράφει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, επικαλούμενη και τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η στήλη αναφέρεται στον εν λόγω υπουργό ακριβώς γιατί δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος-αντιθέτως-και ο οποίος συνηθίζει να ανοίγει τέτοια ζητήματα, προφανώς σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά στο Big Mouth του powergame.gr αναφέρονται τα εξής σε σχέση με τον ανασχηματισμό, αλλά και με τις εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

-Φαίνεται ότι αποτελεί «παράδοση» για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, να ανοίγει κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το σενάριο του ανασχηματισμού. Και επειδή δεν είναι ένα «τυχαίο» κυβερνητικό στέλεχος τα όσα υποστήριξε προσφάτως σε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha στάθηκαν αφορμή (δεν θέλει και πολύ άλλωστε) για να φουντώσει η σχετική σεναριολογία. Κληθείς να σχολιάσει εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ευχαριστημένος από όλους τους υπουργούς», ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τη σκέψη του πρωθυπουργού».

-Στη συνέχεια, και σε άλλη ερώτηση σχετικά με την προσωπική του εκτίμηση για το εάν «όλοι οι υπουργοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους», ο ίδιος είπε: «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα, στην οποία και οι 11 να αποδίδουν το ίδιο». Οι συγκεκριμένες αναφορές του στενού συνεργάτη του προέδρου Κυριάκου, σε συνδυασμό με την αμφιλεγόμενη απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, στάθηκαν η αφορμή για να ξεσπάσει η σεναριολογία του ανασχηματισμού. Όπως όλα δείχνουν ο Μητσοτάκης δείχνει να έχει υιοθετήσει την εισήγηση για την αναγκαιότητα ενός κυβερνητικού restart. «Αν μπορούσε θα τα άλλαζε όλα και θα έπιανε το νήμα από την αρχή της πανδημίας».

-Ωστόσο αυτό ούτε ρεαλιστικό, ούτε και ωφέλιμο πολιτικά θα ήταν. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής της κυβέρνησης, θα προχωρήσει στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, ενισχύοντας σε διάφορα επίπεδα την κυβερνητική μηχανή. Αν και για λόγους συμβολισμού, ένας πιθανός χρόνος για τον ανασχηματισμό θα ήταν η πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019, η δημόσια αναφορά Γεραπετρίτη (που δεν λέει τίποτα τυχαία) μάλλον φέρνει πολύ πιο κοντά τις αλλαγές. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε ένας τέτοιος σχεδιασμός, δεν θα έβγαινε ο πιο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, να εγκαινιάσει μια συζήτηση, που παραδοσιακά, όταν ξεκινά, οδηγεί σε… ανασχηματισμό. Επειδή ο πρωθυπουργός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάνει χρόνο, δεν αποκλείεται μιας και άνοιξε η σχετική συζήτηση, να ανασύρει και το χαρτί με τις σχετικές σημειώσεις του, από το συρτάρι.

!Ένα από τα ονόματα που ακούω ότι εισηγούνται στον Μητσοτάκη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι του σημερινού υφυπουργού του Πιερρακάκη, Γιώργου Γεωργαντά. Πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό, με καλό πολιτικό λόγο και σοβαρή παρουσία στα media. Το προφίλ του συγκεκριμένου σε συνδυασμό με την καταγωγή του (Μακεδονία) είναι χρήσιμα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει ανάμεσα στα άλλα και τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση, στον δρόμο για τις εκλογές δεν πας με την Πελώνη.

Πηγή: parapolitika.gr