Γέμισαν ζωή τα κανάλια της Βενετίας..

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς ανθρώπους; Οι χώρες του πλανήτη θέτουν τους εαυτούς τους σε «καραντίνα» λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊού, με φωτογραφίες στα social media να δείχνουν ότι μάλλον ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός ή όπως λέει και ένας αναλυτής «η φύση πάτησε το κουμπί επανεκκίνησης», και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Τα περισσότερα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν απαγορευτεί, με την Ιταλία να έχει κλείσει τα καταστήματα εντός της επικράτειας της.

Στη Βενετία, τα κανάλια συνήθως γεμίζουν με τουρίστες, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι μηδαμινή ή καλύτερα ανύπαρκτη, μαζί με την κυκλοφορία βαρκών και πλοίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό «The Hill», οι κάτοικοι της Βενετίας ανεβάζουν φωτογραφίες που απεικονίζουν τα καθαρά νερά της πόλης, τώρα που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση, σε βαθμό να εμφανιστούν στα κανάλια δελφίνια και κύκνοι.

Για πολλούς αυτό ήταν ένα σημάδι ελπίδας, καθώς η χώρα μετράει πάνω από 2.500 νεκρούς λόγω του κορωναϊού.

Ο δήμαρχος της Βενετίας δήλωσε στο CNN ότι παρά το γεγονός ότι τα νερά φαίνονται πιο καθαρά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ποιότητα τους έχει βελτιωθεί. «Τα νερά είναι πιο καθαρά γιατί δεν περνάνε βάρκες και επομένως δεν σηκώνεται το ίζημα» πρόσθεσε.

Επομένως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον σε μία πόλη που για χρόνια παλεύει με τις μεγάλες τουριστικές ροές που δέχεται κάθε χρόνο.

Οι Ιταλοί και όχι μόνο, έχουν στραφεί προς τα social media έπειτα από το καθεστώς καραντίνας, βρίσκοντας πολλούς τρόπους να γεμίσουν το χρόνο τους στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, τραγουδώντας σε μπαλκόνια και ανεβάζοντας φωτογραφίες με το πώς περνάνε στα σπίτια τους.Πηγή: parapolitika.gr