Αυτό που ανησυχεί περισσότερο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι δείκτες που αφορούν τη συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και την προσέγγιση του πολυσυζητημένου κέντρου

Μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου.

Δεν είναι μόνο ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ τόσο στη μέτρηση της PULSE όσο και σε αυτή της MRB παραμένει διψήφια και άνω των 11 μονάδων, παρά την δύσκολη περίοδο που διένυσε η κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό τον οποίο δεν είδαν με πολύ καλό μάτι οι πολίτες.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δείκτες που αφορούν τη συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και την προσέγγιση του πολυσυζητημένου κέντρου.

Παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στη ΔΕΘ με πλούσιο καλάθι παροχολογίας, κρίνοντας από τις δύο πρόσφατες μετρήσεις η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν έπεισε το εκλογικό κοινό. Αυτό μάλιστα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

τσιπρας_κομματα

Για του λόγου το αληθές το 19% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 αξιολογούν αρνητικά την παρουσία Τσίπρα στην Έκθεση ενώ το 12% δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του Βελλιδείου και τη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής. Με απλά μαθηματικά λοιπόν, 31% των πολιτών που ψήφισαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές είτε έχουν αρνητική γνώμη για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ είτε καθόλου .

Την ίδια στιγμή προβληματικά εξελίσσεται το σχέδιο της Κουμουνδούρου να διεμβολίσει το κέντρο, γεγονός που δικαιολογεί μερικώς την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να μην ζητεί ρητώς εκλογές και να πετάει το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

τσιπρας_κεντρο

Βάσει των ευρημάτων της Pulse το 60% των πολιτών που αυτοχαρακτηρίζονται κεντρώοι αξιολογούν αρνητικά το στίγμα του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ. Από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπως δείχνει η ίδια μέτρηση, δεν πείστηκαν ούτε οι ψηφοφόροι που κινούνται από το κέντρο και αριστερότερα. Αρνητικά κρίνουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 56% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, όπως και το 56% των ψηφοφόρων της Αριστεράς.