Η απόφαση για τον Λογοθέτη και η V+O

-Διαβάζοντας με προσοχή την απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου για την υπόθεση του εφοπλιστή Λογοθέτη εναντίον συνεργατών του, που δικαιώνει τους τελευταίους στην αστική διαμάχη, διαπιστώνει κανείς ότι, σύμφωνα με μαρτυρία της συνεργάτιδας του κ. Ροσάννας Μόρτογλου, ο Λογοθέτης έδωσε προ ετών το ποσό των 3 εκατ. ευρώ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για να του φτιάξουν το προφίλ του.

-Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου; Μέσω της παρούσας αγωγής επιχειρείται να «καθαριστεί» το όνομα του Ομίλου και του Γιώργου Λογοθέτη στην κοινή γνώμη, ζήτημα για το οποίο υποδεικνύουν πως ως οι ίδιοι οι ενάγοντες (Γιώργος Λογοθέτης) προβάλλουν, έχουν ήδη δαπανήσει περί τα 3 εκατομμύρια για διόρθωση της εικόνας τους, τα οποία και διεκδικούν από τους εναγόμενους (Μπίτσιος και Συνεργάτες).

-Υποθέτω ότι τώρα που έχουμε και επίσημα τη δικαστική απόφαση θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα, έρευνα για το πού δόθηκαν τα λεφτά από τον Λογοθέτη, για να τον παρουσιάσουν ως τον «μέγα ευεργέτη» και επενδυτή. Και δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς το σχετικό υλικό, αφού τα μέσα ενημέρωσης που επιλέγουν οι Βαρβιτσιώτης και Ολύμπιος, είναι «κραγμένα».

Φέρνει νέα ο Δένδιας
-Στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από τα όσα κατάφερα να μαζέψω, κατέληξα στην εκτίμηση ότι θα επιστρέψει με γεμάτες τις βαλίτσες. Το ταξίδι έχει προετοιμαστεί καλά και για τα όσα θα υπογράψει με τους Αμερικανούς ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, είναι (απόλυτα) ενήμερος ο πρόεδρος Κυριάκος.

-Για παράδειγμα, μην αποκλείετε να δούμε ακόμη μια αμερικανική βάση, όπως επίσης και να υιοθετούνται οι ελληνικές θέσεις περί της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Γενικώς μην αποκλείετε ο Δένδιας να επιστρέψει με ξεχειλισμένες τις βαλίτσες.

! Οι φίλοι μου στη V+O όταν δεν προωθούν τους αποτυχημένους μπλε κάδους για ανακύκλωση ασχολούνται με την ενέργεια… Άλλωστε και αυτή από σκουπίδια προέρχεται και έχουν ειδίκευση.

Οι Αμερικάνοι και οι πολυτελείς κατοικίες
-Εσχάτως ακούω για κάποιους Αμερικανούς που ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα μεγάλο κλειστό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στα 315 στρέμματα των ιστορικών οινοποιείων Καμπά που ανήκουν στη REDS του ομίλου Ελλάκτωρ. Λέτε να είναι οι Hines και Henderson που τα βρήκαν σκούρα στη Βούλα με τον Γρ. Κωνσταντέλλο; Ο δήμαρχος των 3Β (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης) έχει μπλοκάρει το σχέδιο για αντίστοιχο συγκρότημα στο ακίνητο που αγόρασαν οι δύο επενδυτικές εταιρείες από το Μουσείο Μπενάκη.

-Κάποιες άλλες πηγές εντός της Ελλάκτωρ μου έλεγαν πάντως χθες το βράδυ πως όλα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ότι ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ (και της REDS) Χρήστος Παναγιωτόπουλος βιάστηκε λίγο. Ο Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε χθες πως υπάρχει σχέδιο για κατοικίες χωρίς να πει κουβέντα για τους Αμερικανούς. Βλέπετε ο κυρ Χρήστος είναι ολίγον ενθουσιώδης. Άσε που οι καθημερινές (Πασοκικές) παρέες στην Παλιά Αγορά της Φιλοθέης, ενίοτε τον οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

! Κάτι μου λέει ότι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που το έχουν αναλάβει οι Ισραηλινοί, θα προσγειωθούν… απότομα πολλοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανακυκλώνουν επιχειρήματα του γνωστού Κρίστιαν.

Πακέτο για τις έξυπνες πόλεις
-Αρκετοί δήμαρχοι διαμαρτύρονται τον τελευταίο καιρό επειδή «έμειναν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης». Μου λένε, όμως, πως αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει το μεγάλο πρόγραμμα για τις «Έξυπνες Πόλεις» και άλλες δράσεις μέσω των οποίων οι δήμαρχοι θα πάρουν γύρω στο μισό δισεκατομμύριο από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ!

-Και για να μην σκούζουν οι δήμαρχοι μικρότερων πόλεων, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι’ αυτούς! Πάντως, εξ όσων πληροφορούμαι, το όλο project με τις έξυπνες πόλεις, θα το χειριστεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος έχει αποκτήσει μια τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία, τόσο από την ενασχόλησή του με τον Δήμο της Αθήνας, όσο και από την θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Πιερρακάκης από την πρώτη στιγμή ανέθεσε εν λευκώ στον στενό συνεργάτη και φίλο του, το σχετικό project, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι θα το φέρει εις πέρας και με το παραπάνω.

Αγοροπωλησίες στην Ελλάκτωρ
-Τη μια ημέρα ο Σάκης Καλλιτσάντσης πουλάει 1 εκατ. μετοχές της REDS και εισπράττει 2,5 εκατ. ευρώ. Την επόμενη (ημέρα) το δίδυμο Μπάκου – Καυμενάκη αγοράζει το 0,6% της Ελλάκτωρ σε πολύ υψηλή τιμή με το ίδιο ποσό. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να συνδέσει τις δύο συναλλαγές. Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι δύο πλευρές σχεδόν παρουσιάζονται σαν να μη γνωρίζονται.

-Πάντως, οι Ολλανδοί δεν δείχνουν να ανησυχούν από τις πρόσφατες αλλαγές, αφού επί της ουσίας ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 60% της Ελλάκτωρ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπήρχε τρόπος να πατήσουν ένα κουμπί και να εξαφανίσουν κυρίως τον Μπάκο ότι δεν θα το έκαναν.

!!Μάχη μέχρις εσχάτων δίνουν οι Στ. Αδαμόπουλος – Αχ. Ρίσβας (Greco Real Estate Fund) και Χρ. Παπαχριστοφόρου – Αρ. Καρυτινός (Invel – Prodea), για το πακέτο ακινήτων Terra της Πειραιώς. Στην ένταση της στιγμής αποδίδονται και κάποιες διαρροές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε για 3.000 ακίνητα με το 40% να είναι διαμερίσματα.

Πηγή: parapolitika.gr