Την παράταση του lockdown στην αγορά συνδέουν άμεσα με την τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους, έχουν ως αποτέλεσμα ένα μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου λένε στην Κουμουνδούρου . Και προσθέτουν :
Με αυτό το χάος που, η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων.»

Σχολιάζοντας την λύση του click away έλεγαν ότι «αποτελεί εμπαιγμό των επιχειρήσεων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει ούτε τις υποδομές, ούτε μπορεί να ανταπεξέλθει. Επί της ουσίας η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά κλείνει το μάτι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ μικρές και μεσαίες αφήνονται στο έλεός τους, χάνοντας το 30% του ετήσιου τζίρου τους που γίνεται τα Χριστούγεννα.» Πρόσθεταν μάλιστα ότι :

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε χθες με εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων καταθέτοντας τρείς προτάσεις για την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε είναι σημαντικό

• να δοθεί ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους από την πλευρά του κράτους
• να αλλάξει η κυβέρνηση τη στάση της στην επιστρεπτέα ενίσχυση και να τη μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα
• να ανοίξει η συζήτηση σε σχέση με το ιδιωτικό χρέος.

Ιδιαίτερα για το θέμα της έκρηξης του ιδιωτικού χρέους. «Θεωρούμε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει προοπτική, πρέπει να στηριχθεί, και με δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας, της εισαγωγής νέας τεχνολογίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «τούτη την ώρα έχει δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας». Ως εκ τούτου εξέφρασε την άποψη ότι «είναι σημαντικό να ανοίξει η συζήτηση για ένα νέο new deal για την ανάγκη απομείωσης αυτού του χρέους, αλλιώς δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».