Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία θα απευθυνθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα «των διπλών αρχείων» καθώς όπως λένε η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τα αναλυτικά στοιχεία της υπόθεσης αυτής .Ακόμα οι ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ θα ζητήσουν και την παρέμβαση και του αρμόδιου επιτρόπου για τα θέματα της υγείας.

Με τις κινήσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από το θέμα που έβγαλαν στην δημοσιότητα δύο Κυριακάτικες εφημερίδες καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν « ότι υπήρξε πολιτική διαχείριση του θέματος. » Παράλληλα θα ζητήσουν να δοθούν στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να φανεί αν οι αρμόδιες αρχές έπαιρναν αποφάσεις με βάση τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων ή με πολιτικά κριτήρια.

Χθες πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα στην Βουλή για έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας προκειμένου οι κ. Β. Κικίλιας, Π. Αρκουμανέας , Ν. Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας να κληθούν να καταθέσουν στην Βουλή για τα όσα γνωρίζουν για το θέμα.

Εν τω μεταξύ τα όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι τα πράγματα παρά το lockdown έχουν ξεφύγει καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός.

Στην Κουμουνδούρου πάντως δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην δήλωση του πρώην υφυπουργού Υγείας βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι : «Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν πολλές πόλεις στην Βόρεια Ελλάδα έλεγαν ακόμα ότι «το ΕΣΥ συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, στην Πέλλα, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, Δράμα . Ασθενείς σε πολλές περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν καν να διασωληνωθούν ή να μπουν σε ΜΕΘ λόγω της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ, ενώ την ίδια ώρα πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών ήδη έχει νοσήσει και βρίσκεται εκτός μάχης »