Για να μην παραδεχθεί πως απέτυχε στο στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο

Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αποτυχία στον αρχικό στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο.

«Διχαστικό και αναξιόπιστο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί απλά να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πολλοστή φορά αμετανόητος, διχαστικός, αναξιόπιστος και εκτός τόπου και χρόνου να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για τη διαχείριση της πανδημίας. Για να μην παραδεχθεί πως απέτυχε στο στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο, απλά τον αναδιατυπώνει με λαθροχειρίες, μιλώντας για εμβολιασμό του 70% ως το τέλος του καλοκαιριού, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Πέρα από τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία των ασθενών, ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, πετώντας πάλι το μπαλάκι της αποτυχίας του στους καταστηματάρχες. Επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο το 45% των πολιτών σε μεγάλο βαθμό με δική του υπαιτιότητα.

Διότι ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά και ότι έχει αποτύχει και ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του και ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν, γιατί πλέον δεν τον ακούνε οι πολίτες. Προσπαθεί απλά να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό».