Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί άτυπα για κάποιες ημέρες η προθεσμία αποχώρησης

Στις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν
, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τους τρεις στόχους που πέτυχαν οι τρομοκράτες.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», οι Ταλιμπάν δεν αποτελούν μια ενιαία οργάνωση υπό έναν αρχηγό αλλά ο όρος περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές ομάδες, όλες ένοπλες με διαφορετικούς στόχους.

Ο κ. Συρίγος πρόσθεσε ότι η οργάνωση που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο της Καμπούλ θεωρείται η πιο ακραία και πέτυχε τρεις από τους στόχους της: Χτύπησε τους «κακούς» Αμερικανούς, χτύπησε τους «προδότες» που συνεργάζονταν με τους δυτικούς και φεύγουν από την πατρίδα τους και χτύπησε και τους Ταλιμπάν που συνεργάζονται με τους Αμερικανούς «για να φύγουν οι προδότες».

«Οπότε γι’ αυτούς ήταν το τέλειο χτύπημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν αποκλείεται άτυπη παράταση της προθεσμίας αποχώρησης

Παράλληλα, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί άτυπα για κάποιες ημέρες η προθεσμία αποχώρησης που λήγει στις 31 Αυγούστου, καθώς μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο η υπόθεση περιπλέκεται και οι έλεγχοι ασφαλείας θα είναι πιο αυστηροί.

Πρόσθεσε ότι κάθε 12 ώρες οι Αμερικανοί απομακρύνουν από το Αφγανιστάν 7.000 άτομα με μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη.