Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης έχει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Μητσοτάκη

Συνεδριάζει σήμερα στις 11.00, υπό τον πρωθυπουργό
, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά πάσα πιθανότητα για τελευταία φορά με την υφιστάμενη σύνθεσή του, με τον ανασχηματισμό να έχει –όπως όλα δείχνουν- μετατεθεί για το τέλος της εβδομάδας

Η «πολύ γεμάτη μεταρρυθμιστική ατζέντα» της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, όπως την χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των αναμενόμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum.

Αύριο, Τετάρτη, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα μεταβεί στη Μασσαλία για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Έτσι, πιθανή ημερομηνία για τον ανασχηματισμό είναι πλέον η Παρασκευή ή το Σάββατο.

Η ατζέντα του Υπουργικού

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

– Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.
– Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
– Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.
– Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
– Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.