«Οι Έλληνες πνίγηκαν στην θάλασσα στην Σμύρνη, να μην το ξεχνάνε αυτό» δήλωσε

Με απειλές εκ νέου συνεχίζει η Τουρκία την τακτική της εξωτερικής της πολιτικής. Λίγες ώρες πριν συναντηθούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ξαναχτύπησε απειλώντας τους Έλληνες πως θα «πνιγούν» και πάλι, όπως το 1922 στη Σμύρνη.

 Μιλώντας στο CNN Turk ο Τζασίν, που παλαιότερα είχε αποκαλέσει «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαίνει από την πείνα», δήλωσε προκλητικά πως: «Η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε» αναφερόμενος στις στρατιωτικές και γεωπολιτικές συμμαχίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Το μένος του συμβούλου του Ερντογάν, στρέφεται κυρίως κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία που αναπτύσσουν με την Ελλάδα, «μπλέκοντας» στην παραφροσύνη του, τον Μουσταφά Κεμάλ, τη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή.

 «Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. “Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά» λέει ο Τζασίν, στο απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

 Ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας.

 «Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως Μήτσο κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε» σχολίασε προκλητικά ο Τζασίν.