Τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας συνεχίζει και σήμερα η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διαμηνύει ότι «η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να κάνει καθόλου παραχωρήσεις».

«Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ διεμήνυσε ότι τόσο οι γεωτρήσεις όσο και οι σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν, ενώ δήλωσε ότι «θα προστεθούν και νέες περιοχές, προς τα δυτικά, μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό μοτίβο, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει κακές προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί που θέλουν να δουν μια χώρα με κακές προθέσεις πρέπει να κοιτάξουν προς την Ελλάδα».

Πηγή: parapolitika.gr