«Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε στη συνέχεια

Δίχως τέλος βαίνει η προκλητικότητα από την τουρκική πλευρά, καθώς αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα και τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο θέμα των S-400 και F-16. «Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε επίμονοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Απαντούμε στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας»

Ο κ. Ακάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «oι S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως τα S-300 χρησιμοποιούνται εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από εμάς», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί αποθήκευση του συστήματος ή πραγματική ενεργοποίηση.

Aκόμη, κάνοντας λόγο για την προμήθεια των μαχητικών F-16, ο Ακάρ είπε: «Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, φυσικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής που βρίσκεται».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει γι’ακόμη μία φορά επίθεση εναντίον της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις. «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», είπε.

Πηγή: parapolitika.gr