«Τσιφλίκι» του λογαριάζει την  Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει την ρητορική πολέμου καθώς σε ομιλία του σήμερα το βράδυ κατά την έναρξη της αλιευτικής περιόδου στη γειτονική χώρα, συνέχισε να εκτοξεύει πυρά.

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN Turk, στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στις παράνομες έρευνες της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. «Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις ακτές της Αττάλειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η χώρα του δεν αποδέχεται «την πειρατεία και τη ληστεία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». Όπως είπε, η Τουρκία ούτε «ψαλιδίζει», αλλά ούτε και παραφουσκώνει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος ξανά στο εύρημα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος πως η Τουρκία θα έχει παρόμοια θετικά νέα και από τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν θα διστάσουμε ποτέ να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, ακόμη και με κόστος την αναστάτωση κάποιου» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλεί «πρώην αποικιοκράτες» Γάλλους και Γερμανούς

Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική Haberler, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Γαλλίας, των ΗΑΕ και της Γερμανίας λέγοντας πως «οι πρώην αποικιοκράτες προσελκύονται από το φυσικό αέριο».

 Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι χώρες αυτές, όπως η Γαλλία και η Γερμανία βάζουν «μπροστά» την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέστησε όπως είπε, στην Ελλάδα, να ξαναδιαβάσει την ιστορία της.

 Οι δηλώσεις έρχονται έπειτα από τις αυστηρές τοποθετήσεις του Γάλλου υπουργού εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, που έκανε λόγο για παραβίαση από πλευρά της Τουρκίας του θαλάσσιου χώρου Ελλάδος και Κύπρου. Παράλληλα, το Παρίσι έκανε γνωστό πως στέλνει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο «Charle De Gaulle».

 Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως ποτέ δεν άφησε τους Τούρκους πολίτες αβοήθητους και υποσχέθηκε πως η κυβέρνησή του θα «θεραπεύσει τις πληγές που προκλήθηκαν από την καταστροφή (την πανδημία) το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: parapolitika.gr