Με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία ισχυρού ομογενειακού στοιχείου στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ακόμα πως ο κ. Βλάσης ζήτησε τη συνδρομή της βρετανικής πλευράς σε ζητήματα που προκύπτουν για τους Έλληνες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, υπογραμμίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Από την πλευρά της, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας και την ευρεία συμβολή τους στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες που ενισχύουν και προωθούν την επιχειρηματικότητα, όπως γνωστοποιεί η ίδια ανακοίνωση. Επισήμανε, επίσης, όπως αναφέρεται, τη βούληση της βρετανικής πλευράς για επίτευξη ενός ήπιου BREXIT, κυρίως όσον αφορά στα δικαιώματα πολιτών, ενώ τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στη συνεργασία σε θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.